torstai 16. helmikuuta 2017

Artek N65 ja pieni pöytä

Ettei tuunattavat loppuisi kesken, hankin jo seuraavan kohteen - vaikka edellinenkin on vielä vaiheessa, mutta entäs sitten.

Kohteena ovat Artek N65 lastentuolit sekä pieni pöytä. 
Tuolit on suunnitellut Alvar Aalto vuonna 1935. Luulin pöytää ensin Aallon pöydäksi, mutta mitat ja pari seikkaa ulkomuodossa saivat epäilyn heräämään. Se paljastui Iskun pikku pöydäksi. Otin yhteyttä Iskuun selvittääkseen lisätietoa ja odottelen sitä edelleen. 

Oli setti mikä oli, niin se on kuitenkin sopiva meidän rasavilleille lapsille, jotka ovat leikkineet, syöneet aamiaista ja välipalaa, piirtäneet ja tehneet kaikenlaista niiden ääressä. Olen kysynyt lapsilta mitä He tykkäävät äidin ostoksesta, niin ovat kuulemma kivat. Hyvä niin, meinaan äiti on ihan pelkkää lovee !





Aalto suunnitteli huonekalunsa jokaisen kotiin ja mikä parasta, tavallisten ihmisten budjettiin sopiviksi. Ne ovat käyttöesineitä ja niitä on tarkoitus käyttää. Meidänkin setti on varmasti nähnyt monet leikit, mutta siitä huolimatta, se jatkaa edelleen tarinaansa.


Enää onkin kysymys maalin väristä. Luulen kuitenkin pitäytyväni siinä tutussa ja turvallisessa valkoisessa, vaikka ei tämä puunvärinen versiokaan pahalta näytä. Ehkä se toisi sisustukseen lämpöä, mutta luulen silti kallistuvani valkoiseen. Matta, kiiltävä, puoli kiiltävä vai mikä...hmm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti