torstai 8. helmikuuta 2018

Helmitaulu ja kuumia valintoja




Oli yllättävän haastavaa etsiä ei räikeän väristä helmitaulua ja joka seisoisi omilla jaloillaan. Tieni vei jälleen netin verkkokauppoihin ja löysin shopping4net.fi sivuston.

Siellä haluamani puinen Bambam helmitaulu oli kilpailijoihin verrattuna edulliseen hintaan sekä ilmaiset toimituskulut (nimi on linkki suoraan verkkokauppaan tuotteen tietoihin).

Annettujen tietojen mukaan tuotteet lähetetään ruotsista ja kokemukseni mukaan lähetykset saapuvat suht nopeasti suomeen. Näin oli tälläkin kertaa. 

Ekaluokkalaisemme pääsi tänään ensimmäisen kerran laskemaan matematiikan läksyjä helmitaululla ja voin sanoa, että ne sujuivat nopeampaan tahtiin, kuin laskien sormista (kahden käden sormet eivät enää laskuihin riittäneet) tai kynien määrästä laskien.

Lisäksi helmitaulu on niin kaunis, että voisin hyvin ajatella pitäväni sitä lastenhuoneen avohyllyllä, jos siellä sellainen olisi. Toivottavasti taulusta riittää vielä pikkuveljellekin, kun Hänen ekaluokkansa aika koittaa.



Kävin kuluvalla viikolla pikaisesti piipahtamassa paikallisessa K-Raudassa, hakemassa takka sekä puulämmitteisien kiukaiden esitteitä. Valikoima oli hyvin monipuolinen, ovatkohan He uudistaneet sitäkin puolta(?) 

Ajattelin tehdä kiltisti ja antaa miehen valita kiukaan täysin omavalintaisesti, mutta silloin minä puolestani päättäisin takasta. Pelin henki oli kummallekin selvä, joten ei kun esitteiden kimppuun. 

Mieheni valinta oli todellakin jotain ihan muuta, mitä itse olisin valinnut. Täytyyhän isännän saada jostain päättää, ettei kaikki ole akkavallalla läpi puskettua. Vai mitä? 

Miehen valinta oli Narvin Stony puukiuas, mustalla teräsvaipalla. Siinä on sellainen erikoinen ominaisuus, että tulipesää lämmitetään löylyhuoneen ulkopuolelta. Toisin sanoen, tulen kauniista loimusta nautitaan saunatuvan puolelta. 

Kuva: narvi.fi

Entä sitten se minun valitsemani takka? 

Noh, sitä ei valitettavasti paikallisesta rautakaupasta löytynyt, mutta löysin sen muualta. Valintani on Romotopin Belorado 03A valmistakka, mustalla kuorella, pyöreällä piipulla, takan päältä. Valitsemani takka löytyi monestakin liikkeestä, mutta esimerkiksi taloon.comin verkkokaupasta. 

Kuva: taloon.com

Sen muotokieli puhuttelee eleettömällä eleganttimaisuudellaan. Myös takan suuri luukku oli yksi avaintekijöistä, miksi valintani osui Romotopin valmistakkaan. 

Tämän kaunottaren strategiset mitat ovat (k x l x s) 157 x 53 x 40,3 cm ja hyötysuhde 80 %. Mies halusi, että takka on varaava, joten sattumalta juuri tätä mallia saa myös varaavana. Eli yksi sellainen kiitos ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti