lauantai 20. tammikuuta 2018

Vihreää rakkautta

...tuntuu, että nyt tarvitaan vihreää, vaikka ulkona paukkuu pakkanen ja keväästä ei ole tietoakaan. Ehkä juuri siksi, täytyy suunnata mietteet kevääseen. 

Siispä kävin paikallisessa K-Raudassa viherkasvi ostoksilla.





Valikoimasta kotiutui kaksi, Palmuvehka sekä Kultapalmu - ostin siis vain palmuja.

Palmuvehkan hoito-ohje: 
Helppohoitoinen kasvi, jonka hoitaminen ei vaadi ihmeitä. Palmuvehka kannattaa sijoittaa yli 15 asteen huoneenlämpöön. Niukka kastelu. Viihtyy ikkunan edessä, kuin hämärässä huoneessakin. Lannoittamalla palmuvehkaa kesäkaudella silloin tällöin, saat siitä hyvinvoivan ja hauskannäköisen seuralaisen.

Kultapalmun hoito-ohje: 

Helppohoitoinen viherkasvi, sillä se kastellaan kerralla reippaasti ja annetaan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Viihtyy auringossa tai puoliauringossa. Puhdistaa huoneilmaa.

Valitsin siis kaksi palmua, jotka ovat ainakin kastelun osalta täysin vastakkaiset. 






Pienikin oivallus voi olla suuri... 


eli olen vaihtanut epäterveelliset namit, kahvipullan ym hyvät ja herkut pähkinöihin. Nekin voisivat olla vielä ilman hunaja tai suklaakuorrutusta, mutta pienin askelin edetään terveellisempään päin. Oivalsin mihin voisin "piilottaa herkkuni", sillä poikamme söisi kaikki kerralla. Tästä purkista ei näe mitä se sisältää ja on vielä tiiviskansinen. Jaan toki purkin sisällön muiden perheenjäsenten kera, mutta kerralla ei ole tarkoitus kaikkia nauttia.

Onko Sinulla jotain epäterveellistä hyvää, jolle olet löytänyt terveellisemmän vastineen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti