tiistai 5. syyskuuta 2017

Havuja ja vähän muutakin



Niin se vain on, että kesäkukkien loisto on tälle vuodelle ohi ja on aika laittaa parveketta syyskuntoon. Sattui sopivasti, että paikallinen K-Rauta Ojan Rauta ilmoitti lehdessä kaikkien loppujen puiden, pensaiden ja perennoiden olevan -70 % alennuksessa. Ajattelin käydä katsomassa olisiko jotain havuja jäänyt superalesta jäljelle. 


Tällaisen kassin kanssa tulin kotiin. Kassissa oli kolme sinikatajaa, joita olisin voinut hankkia enemmänkin, mutta olivat ehtineet loppua. Lisäksi kaksi heinää(?) En tiedä kasveista kovinkaan paljon ja koska purkeissa ei lukenut mitään, niin päättelin niiden olevan jonkinlaista heinälajiketta. 

Lisäksi ostin äidilleni muutamia muita havuja ja viisi säkkiä Biolanin puutarhamultaa, á 40 litraa. Käytin niistä yhden säkin, koska enempää en tarvitse. Myös tämä multa oli alessa, kaksi euroa säkki !




Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti sinikatajat piti istuttaa parvekelaatikoihin, mutta niiden mahtavat juuret ja suuri multavara eivät mahtuneet ko. laatikoihin. Oli siis pakko keksiä lennossa suunnitelma B. Poistin kesäkukat myös isosta valkoisesta kukkaruukusta ja istutin sinikatajat siihen. Ei paha lopputulos ! 

Heinät menivät kuitenkin parvekelaatikkoon, vain toiseen niistä, koska heiniä ei ollut enempää. Täytyy keksiä jotain kivaa myöhemmin toiseen laatikkoon ja siirtää toinen heinistä siihen. Koristekaali kiinnostaisi kovasti, mutta edellinen kokemus rajoittuu hirmuiseen tuoksuun ja yöllä ilmestyneisiin pupun hampaiden jälkiin. Asuimme silloin rivitalossa, joten nykyään eivät puput toisen kerroksen, lasitetulle parvekkeelle pääse. 



Nappasin lähtiessäni K-Raudasta mukaani Cellon puutarhakalusteet 2017 kuvaston. Lähinnä ajattelin fiilistellä uusilla kalusteilla ja mitä hankkisin uuteen kotiimme. Kuvastosta löytyi kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa, joista toisesta sain hyvän tee-se-itse idean.


2 kommenttia:

  1. Hyviä ale löytöjä olet tehnyt, Havut ovat minunkin lemppari kasveja
    Inkeri puutarhurintytar.blogi.net

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, ne ilahduttavat aina :)

    Havuilla saa näyttäviä ryhmiä ja sitä ihanaa vihreyttä, mitä kaipaan läpi vuoden. Kävin vastavierailulla blogissasi...hienoja kuvia ja mitä kasveja ! Itsellänihän kaikki kasvit kuolevat joko liialliseen veden saantiin tai kuivuuteen. Ehkä vielä joskus opin :)

    VastaaPoista