perjantai 21. huhtikuuta 2017

Pikanaula

"Metallin kiinnittämiseen massiivisiin materiaaleihin, kuten betoniin, luonnonkiveen tai tiileen. Kun pikanaula lyödään etukäteen porattuun reikään, se laajenee koko mitaltaan. Nopea asentaa. Helppo käyttää esimerkiksi alushirsien, kattorautojen, reikänauhan tai putkikiinnikkeiden asentamiseksi betoniin. Sopii erityisesti puurakenteiden, ikkunanpuitteiden tai ulos työntyvien osien kiinnittämiseen myös reunan läheltä".





Kyseessä on siis ihan oikeasti rakentamisessa käytettävä pikanaula, jolle työmiehet kahvitunnin lomassa keksivät aivan toisen käyttötarkoituksen. Nimittäin kahvipaketin sulkijan (!) Mies esitteli tätä hienoutta kotona ja olin ensin et joo joo taas näitä. Mut, sitten se alkoikin kiinnostamaan, kun laajensin ajattelua pitkin keittiön kaappien sisältöä. Jauhot, sokeri, makaronit, karkkipussi, sipsipussi, kaikki mausteet jotka ovat pusseissa ja joissa ei ole pussinsulkijaa. Seuraavaksi mietin mitä meikkilaukussani tai wc:n kaapeissa voisi olla sulkijaa vailla. 






Ja koska pikanaula on materiaaliltaan sähkösinkittyä terästä, sen voi myös maalata. Musta, valkoinen, kupari...uuuu, tästähän voisi jopa innostua ! 

Mies toi niitä pari laatikkoa kotiin ja nyt niitä löytyykin sitten keittiömme kuivakaapista, jokaisesta pussista. Pienemmät ovat kooltaan 8x90 mm ja pidemmät 8x110 mm. Löytyy rautakaupoista kautta maan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti