lauantai 1. syyskuuta 2018

Syksyä mökeille

Eetteristä tärähtää jälleen !

Aivan mahtava fiilis, kun sain viimeinkin tietokoneen takaisin korjauksesta. Pieni tauko teki kyllä kieltämättä hyvää, mutta oli hieman outoa olla kokonaan ilman konetta. 

Syksy on saapunut hiljalleen ja mitä värejä luonto tarjoaakaan ! Sen turvin tarjoilin miehelle idean, mökkien pikku-rempasta. Villa Pinjan aurinkoterassilta puuttuu valokate, Villa Nuutilla se jo onkin. Joten sen asentamisesta lähdettäisiin liikkeelle. 

Seuraavaksi kummaltakin mökiltä puuttuu kaikki elollinen vihreä, niin sisältä, kuin ulkoakin. Siihen on muuten erittäin hyvä syy - mökkien alkutaipaleella laitoin syysistutuksen ulkoruukkuihin. Myöhemmin ne oli työnnetty täyteen kaljapulloja ja tuoksusta päätellen, joku ei ollut ehtinyt pikkulaan saakka asioille. Voin sanoa, että määrästä päätellen, ei ollut lapsi kyseessä. Ja eipäs unohdeta timanttituijia, tuhkiksen virkaa suorittamassa - viereisessä tolpassa tyhjä tuhkis. Että silleen...

Kaikkien näiden vuosien jälkeen, ajattelin kokeilla uudelleen. 

Millaisen sotasuunnitelman olen sitten ajatellut miehelle esitellä?

Terasseilla on ollut keskenään riitelevät kalusteet ja olen etsinyt asiaan ratkaisua hyvin pitkään. Viimein sen keksin ! Mökiltä toiselle, viedään puolet polyrottinki sohvaryhmästä, jolloin kummallekin mökille jää vielä hyvät leporyhmät. 

Hankimme katosta roikkuvat riippukeinut, kummallekin mökille kaksi kappaletta. Unelma olisi kuvakollaasissa esiintyvä Parolan Rottingin riippukeinu, mutta koska tiedän tasan miten kovaan käyttöön keinut tulevat, epäilen kiinnitysmekanismin sekä koko kehikon kestävyyttä. Lisäksi mies ei antanut ääntään rottingille, materiaalina. Joudun siis jatkamaan materiaalin sekä muotokielen suhteen etsintöjä, mutta kiikarissa on jo hyvin lupaava yksilö. 

Ikean Krokholmen sohvapöytä sopii ulkokäyttöön ja mielestäni hyvin sitoo riippukeinut ryhmäksi. 

Seuraksi tietysti lyhtyjä ja koska en aikuisten oikeasti muista, onko Villa Pinjalla lyhtyjä, siksi valintani on Ikean Sinnesro lyhdyt, jota on saatavana kahdessa koossa.


Sitten ainoaan asiaan, joka suunnitelmasta on jo hankittuna eli valot terassien valokatteen alle.  Konst smiden ns. hehkulamppusarja, Tuontitukusta

Terassille per mökki tulee neljä, timanttituijaa, jotka istutetaan suuriin noin. 50 cm korkeisiin valkoisiin (tai tummanharmaisiin) Elhon loft urban round ruukkuihin. Väri riippuu paljon saatavuudesta, koska tarvitsemme niitä yhteensä kahdeksan kappaletta. Pelaamme asiassa varman päälle ja hankimme vielä kaksi ylimääräistä. Jossain vaiheessa kuitenkin jollekin ruukulle tapahtuu jotain ja tarvitsemme samanlaisen tilalle - niitä ei meidän tuurilla ole tietystikään juuri silloin saatavilla. 

Ja kyllä, ruukuissa suosituksena lukee, että sisäkäyttöön, mutta koska viime talvi oli erityisen pureva pakkaslukemiltaan täällä Perämeren rannnalla ja kotona, lasitetulla parvekkeellamme on edelleen ehjänä kaksi samanlaista ruukkua. Uskallamme siis oman kokemuksemme nojalla hankkia myös mökeille talveksi, ulos jätettäviksi samaiset ruukut.

Ruukkuihin kaikessa yksinkertaisuudessaan Timanttituijat, jotka saavat varmaan joulun alla ylleen valot.






Terassit tarvitsevat tietysti lämpimiä ja pehmoisia vilttejä. Niitä onkin mökeillä sisällä korissa useampi kappale. Myös riippukeinuihin tulee lisätyynyjä.

Villa Nuutilla on Ikeasta jo aikaisemmin ostamamme Borrby lyhdyt, valkoisena. Silloin niitä oli iso ja pieni versio, mutta nyt en löytänyt Ikeasta kuin pieniä. Onkohan isoja enää saatavilla(?)

Kummankin mökin terassille jää pitkät Cellon ruokaryhmät. Teen lyhdyistä, pöytäkynttilöistä sekä valkoisista ja vihreistä callunoista niiden päälle syksyisen asetelman.

Toivon, että saamme suunnitelman saatettua loppuun, ennen koulujen syyslomaa, jotta mökkeille tulevat lomalaiset saisivat nauttia pimenevistä illoista, käpertyen lämpöisiin viltteihin ja erityisesti kauniista, suomen tunnelmallisesta ja värikylläisestä syksystä.




Päivityksen kuvat: 
Parolan Rottinki, Ikea, Konst Smide, Elho sekä Jysk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti