maanantai 28. elokuuta 2017

Pohjakuvia ja julkisivuja

No nyt niitä tulee ! 

On niitä kyllä jo kyseltykin. Sain viimein kysyttyä Kannustalolta luvan julkaista blogissani talomme kuvia ja luvan antoi "The big boss" itse eli Mika Uusimäki. Kiitos siitä ! 

Samassa sain kysymyksen mielenkiinnostani, päästä Kannustalon blogilistalle ja vastasin kysymykseen myöntävästi. Se on minulle suuri kunnia.

Kuva, mieheni ensimmäinen luonnosteltu pohjakuva

Tämä oli lähtötilanne, kun suunnittelua aloimme yhteistyössä tekemään. Ensimmäinen luonnosteltu pohjakuva on mieheni Autocadillä piirtämä, joten selkeydestä saamme kiittää Häntä. 

Kuva, Kannustalo



















 
Ja tässä puolestaan Kannustalon arkkitehdin puhtaaksi piirtämä pohjakuva, alkuperäisen luonnostelman ja Lato 148 pohjalta. Suuria muutoksia ei tullut, koska valitsimme mallia hyvin pitkään (alkuperäinen valintamme oli Lato 189, mutta koimme yläkerran turhaksi ja tonttivaihtoehtojen löytämisen vaikeuden vuoksi se jäi pois. Sitä emme koskaan antaneet Kannustalolle piirrettäväksi). 

Meille suurin "kompastuskivi" oli pesutilojen, toisen wc:n, saunan, kodinhoitohuoneen ja makuuhuoneemme eli selkeämmin sanottuna koko talon oikean puoleisen päädyn toimintojen sijoitteleminen. 

Kuva, Kannustalo

























Ylläolevaan pohjakuvaan liittyen vielä julkisivukuvat, jotka näyttävät tältä. 

Ikkunat ovat TL kippi-ikkunoita, joista pääsee tuulettamaan ns. vanhan aikaiseen tyyliin koko taloa. Taloon tulee tietysti vielä koneellinen ilmanvaihto. Ajatus ikkunoiden avaamattomuudesta saa hengitykseni hidastumaan ja sydämen pompahtelemaan. Koen ikkunoiden auki saamisen hyvin tärkeäksi ominaisuudeksi.



Seuraavaksi muutimme pesutiloja ja vaihdoimme saunan sekä kodinhoitohuoneen paikkaa. Myös meidän vanhempien makuuhuone koki muutoksia. 



Kokeilin makuuhuoneemme päätyseinälle neliskanttisia ikkunoita (myönnän, minun kokeiluni ja pieleen meni), siksi koska samaisen huoneen sängynpäädyn seinään mies todennäköisesti asentaa taulutelevision, olin minä mitä mieltä tahansa. Mutta, kun julkisivua katsotaan, niin ulko-oven oikeanpuoleinen seinä jäisi silloin kokonaan ilman ikkunaa. Mielestäni se poikkeaa muusta julkisivusta niin paljon, ettei se ole alkuunkaan hyvä ratkaisu ja lisäksi missään muualla ei olisi neliön mallisia ikkunoita. Nou nou !

Asian tiimoilta taisimme piirrättää yhteensä neljät muutoskuvat, joista viimeisimmät lähetin Kannustalolle tänä aamuna. Ihan viimeisimmät ovat siis vielä piirustuspöydällä. 

Tiedän niiden olevan ne viimeiset ja täydelliset, koska kaikki muut ikkuna vaihtoehdot olemme käyneet jo läpi. Mieheni tekisi mieli varmasti avautua muutamalla sanalla allekirjoittaneelle ja projekti aiheuttaa Hänelle hiuksien pakenemista jo nyt, mutta uskon kuitenkin loppujen lopuksi tyytyväisyyden voittavan. Niin kävi mökkiemmekin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti