tiistai 20. kesäkuuta 2017

Suuri haave

Sydämessä jyskyttää niin, että pian lähtee taju. On ollut hyvin vaikeaa pitää "matalaa profiilia" asiasta, jossa ei ole vielä muuta kuin suuri määrä sydämeen pakahdutettuja haaveita. Haaveita, joita on ollut jo kuuden vuoden ajan omasta talosta. Varovaisesti uskallan raottaa asioita, joista edes osa perheenjäsenistämme ei tiedä - todennäköisesti tämän päivityksen jälkeen tietävät. 

Kaikki varmasti ovat jo lukeneet, että mieheni on rakennusinsinööri ja siltä pohjalta olemme itse piirtäneet muutaman talomallin. Malli on muuttunut moneen kertaan näiden vuosien aikana ja niistä osa on jäänyt vanhojen tietokoneiden kovalevyille. Täytyy sanoa, että onneksi niin on päässyt käymään, sillä muuten nykyinen mieltymyksemme ei olisi tämä, mikä se tänäpäivänä on. Toki, kuusi vuotta sitten me olimme yksilapsinen perhe ja nyt viikareita on jo kaksi - se on hyvä määrä ja siinä pysymme. Nyt onkin hyvä suunnitella omakotitaloa neljän hengen tarpeisiin. 

Olemme pähkäilyjen päätteeksi päätyneet siihen, että vaikka mies omaa rakennusalan valmiudet mennen tullen, kuin päiväunensa, niin aikataulullisien syiden vuoksi olemme päätyneet sisältä sisustusvaiheessa olevaan taloon. Tämä osaksi myös siksi, koska haluan haluamme itse päättää pintamateriaalit alusta loppuun eri valmistajilta ja koska mies on hyvin, hyvin tarkka työnjäljestä, niin Hän tekee työt itse.

Suuri kysymys onkin, mikä tämä puolivalmis talomalli sitten tulisi olemaan? 




Kuvat, kannustalo.fi


Kannustalon Lato 189 

Vielä on mietittävänä tarkempi budjetti ja sen puitteissa miten/kuka projektin haluamaamme vaiheeseen saakka toteuttaa. Kannustalo? Miehen oma firma? Kilpaileva talovalmistaja? 
Pohjakuva ei sovellu perheemme arkeen heittämällä, joten räätälöidyillä ratkaisuilla mennään. Voi myös olla, että talon puolikas yläkerta jää yläkerta varaukseksi, mutta teemmekö sitten alakertaan lastenhuoneet, se jää nähtäväksi, mutta jonnekin ne pitää tehdä.

Olen aina haaveillut autotallin päädyssä olevasta askarteluhuoneesta, ikkunalla ja nettiyhteydellä varustettuna. Olisi myös hienoa, jos miehenpuolikas saisi, nykytrendinäkin olevan ja Laurin Taloissakin vilahtaneet "mancaven". Kolmas, mutta yhteinen haaveemme on ollut tontin perälle rakennettava "sauna/vierasmökki" yhdistelmä. Mies haaveilee puilla lämmitettävästä kiukaasta, minä polttaisin sillä koko talon tai sitten kuluisi paketillinen sytykepaloja. 

Tässä vaiheessa mennään suurilla haaveilla eteenpäin, mutta toivottavasti ne vielä käyvät toteen. 
Ja sitäpaitsi, Tuhkimokin sai ison linnan asuttavakseen !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti