torstai 7. maaliskuuta 2019

Parveke kuntoon

Alkaa olla aika laittaa parveke kevät kuntoon ja kaikki lähtee tietysti hyvästä suunnitelmasta. 

Miksi sitten aloittaa suunnitelmasta, kun voisi oikaista ja vain kantaa parvekkeelle huonekaluja, kukkia, lyhtyjä ja ehkäpä maton. No siksi, ettei parvekkeelle kerry liikaa tavaraa ja lopputulos on ns. sekametelisoppa, mikään ei sovi yhteen ja kulkureitit ovat ahtaat.

Parvekkeen ei todellakaan tarvitse olla tylsä, ei edes lapsiperheessä. Ajattelin jo viime vuonna laittaa kahteen suureen ruukkuun nurmikkoa. Kyllä, nurmikkoa ! Mieheni väitti minua vähintäänkin pimeäksi, kun kerroin suunnitelmastani. Voi olla, mutta mikä olisi enemmän fengshui, kuin ruukullinen nurmikkoa parvekkeella, jossa ei ole minkäänlaista mahdollisuutta muuten tuntea aitoa nurmikkoa. 




Suunnittelun avuksi on helppo tehdä Mood Board. Siitä näkee heti suoraan millainen lopputuloksesta on tulossa. Elementtejä on helppo vaihtaa toisiin ja jos joutuu hankkimaan jotain uutta, niin tietää minne ostoksille suunnata.Todella yksinkertaista !

Kukkalaatikot saapui eilen. Ne eivät ole sellaiset kuin kuvassa, joka oli tuotekuvana Hobby Hallissa. Niissä on kahvat...eiii ! Edulliset kun olivat, niin ajattelin etten jaksa nähdä vaivaa ja lähettää takaisin. Käytän niitä sen aikaa kun käytän ja myyn pois tai peitän kahvat kukilla.

Vielä pitäisi ratkaista aurinkovarjo ongelma. Parvekkeelle paistaa aurinko lähes koko päivän, aikaista kukonlaulua lukuunottamatta. Tielle päin olevassa päädyssä on ikkuna, josta suoran näkyvyyden olen peittänyt valoverhoilla. Miksi samaa ideaa ei voisi jatkaa muualla parvekkeella. 

Siispä ratkaisin ongelman näin...



Lisää valkoisia valoverhoja ! 

Ne estävät suoran näkyvyyden parvekkeelle, mutta eivät kuitenkaan täysin peitä auringonvaloa ja jotta kukatkin viihtyisivät.

Mietin pitkään erilaisia ripustus vaihtoehtoja. Parvekelasitus täytyy saada välillä avattua ja niiden yläpuolella on kantava, extra järeä betonipalkki, johon en mielellään ala poraamaan mitään - tai siis pyydä miestä poraamaan. Lisäksi verhoprojektiin on tasan yksi henkilö toteuttamaan sen - minä !

Siksi päädyin seuraavanlaiseen helppoon ratkaisuun: Kaksipuolinen, vahva tarranauha, valkoisena. Tällainen vahva tarranauha lupaa pitää pitkän vatupassin kiinni esimerkiksi A-tikkaissa. Eiköhän sellaisella yksi valoverho pysy roikkumassa. Verhot tulisivat nurkasta alkaen, jatkuen hieman kukkalaatikoiden ohi. Luulen, että kaksi verhoparia riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti