lauantai 10. marraskuuta 2018

Suunnitelma lastenhuoneeseen

Kaikille tulee lasten kasvaessa eteen tilanne, jolloin He kasvavat ns. ulos huoneestaan. Tällöin luonnollisesti myös sängyt jäävät pieniksi. Silloin on aika suunnitella lastenhuone uudelleen.

Poikamme Unipuun, jatkopuu -sänky sekä tyttäremme, pari vuotta sitten Jyskistä ostamani runkopatjasänky myydään pois. Tällöin huoneesta poistuu kaksi suurinta elementtiä, jonka jälkeen uusi suunnitelma on tarpeen. 

Lastenhuone on 14 neliötä eli suurin huone, mitä vuokra-asunnostamme löytyy. Siihen on silti haasteellista sijoittaa kaksi lasta, tyttö ja poika. Lisäksi huoneen neljästä seinästä vai kaksi on ns. ehjiä.




Mietimme ensin parvisänkyä, mutta koimme alaosan työpöytäratkaisun turhaksi. Ja jos alaosaan sijoittaisi toisen sängyn, niin koko komeus veisi saman verran huoneesta, kuin nykyisetkin sängyt. Näin ollen ainoa järkevä ratkaisu on kerrossänky. 

Ylemmässä kuvassa on Veke.fi verkkokaupan, Sanni kerrossänky (70 x 165 cm). 
Alemmassa puolestaan Ikean vastaava, Svärta kerrossänky (90 x 200 cm). Kummatkit ovat materiaaliltaan metallisia. Lisäksi huomasin, että Veken kerrossänkyyn on saatavana erillinen lisäturvalaita. 

Kerrossängyt ovat melkein samanlaiset, mutta tarkkasilmäinen löytää muutaman eroavaisuuden. Ainakin päädyt eroavat toisistaan ja lisäksi Ikean sänky on mitoiltaan reilumpi.

Mustien päiväpeittojen kanssa kerrosängyn muodot tulevat kivasti esille, sillä meillä se sijoittuisi valkoista seinää vasten - valkoinen häivyttää valkoisen. 

Unelma olisi joko Zipitin tai Ava Roomin vetoketjulliset päiväpeitot. Tämä on kuitenkin ennenkaikkea hintakysymys, mutta unelmoida voi aina.

Näin ylihuolehtivaisena äitinä hieman kyllä mietityttää laittaa 8-vuotias, rämäpää tytär yläsänkyyn, sillä yöllisiä unenpöpperöisenä, vanhempien sänkyyn tehtyjä reissuja on edelleen jonkin verran. 

Poikamme on 4-vuotias ja ei ole ollenkaan harvinaista, että Hänet löytää yöllä, kesken makeimpien unien poikittain sängystään. Ottaisin mielellään alasänkyyn turvalaidan, mutta asiaa tiedusteltuani Ikean päästä, Heidän yksi ja ainoa Vikare turvalaita ei ole yhteensopiva Svärta kerrossängyn kanssa. Asia täytyy siis ratkaista jotenkin muuten...


Huoneen verhoksi Marimekon Unessa, jonka löysin käyttämättömänä yksityiseltä myyjältä. Kumpaankin petiin mustat kuminauhalakanat


Tyttären yläsänkyyn Design Lettersin pussilakanasetti ja koristetyynyiksi samaisen sarjan P-tyynyliina sekä Ikeasta Mosaikblad tyynynpäällinen, punasävyisenä. Unikaveriksi tyttären toiveen mukaisesti suurehko istuva panda ja tämäkin Ikeasta.

Pojan alasänky rakentuu samantyylisistä elementeistä, kuin isosiskon. 
Design Lettersin pussilakanasetti ja koristetyynyiksi samaisen sarjan N-tyynyliina sekä Ikeasta Mosaikblad tyynynpäällinen, mutta sinisävyisenä. Unikaveriksi söpö valkoinen jääkarhu, Ikeasta.

Huoneeseen jää meitä vanhempia varten tuoli, jossa voi lukea iltasadun. Yövieraita meillä käy satunnaisesti ja siksi suunnitelmaan lisätään vielä lisävuode, joka on samaa Svärta sarjaa, kuin itse kerrossänky ja sen yhteensopivuuden Ikea takaa.


Lastenhuoneen mattona on nyt Linie Designin valkoinen Asko. Varastossa olisi Himlan musta Särö sekä pyöreä tummanharmaa matto, mutta se on pitkänukkainen. Leikit ei oikein suju sellaisen maton päällä. Nämä eivät oikein ole sitä mitä haluaisin matolta juuri nyt. 

Asia täytyy jättää mietintään...

Mutta, jos just Sulla on ehdotus lastenhuoneen matoksi tai tiedät jonkin kivan merkin, niin heitä viestillä.



Postauksen kuvat: 
finnishdesignshop.fi / ikea.fi / veke.fi / Kotiäiti sisustaa blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti