perjantai 17. elokuuta 2018

Täydellinen vaatekaappi


Viime postauksessa lupasin juttua siitä, miten helppoa olisikaan aamuisin löytää sopiva asuyhdistelmä, muutamassa minuutissa. Aikaisemmin ajattelin sen olevan täysin mahdotonta, mutta nyt tiedän sen olevan saavutettavissa.

Tuskastuin siihen, että vaatekaappini pursui vaatteita, mutta siitä huolimatta en löytänyt mitään päälle laitettavaa. Suurin osa vaatteistani olivat joko väärän kokoisia, kulahtaneita tai muuten vai epämukavia. 

Olisi ihanaa, jos aamut olisivat pukeutumisen osalta stressittömiä, päivän asukokonaisuuden valitsisi minuuteissa ja vaatteet kokisi miellyttäviksi yllä. Matkoille lähdettäessä olisi hienoa, jos yhdeltä perheenjäseneltä tulisi vain yksi matkalaukku - tässä on siis vielä opiskeltavaa joksikin aikaa.

Etsin ratkaisua näihin ongelmiin ja löysin itseni kahden käsitteen kimpusta - Caps Look sekä Capsule Wardrobe. Mitä sanat sitten tarkoittavat? 

Suomennettuna, kapselipuvusto/-vaatekaappi eli neljä kertaa vuodessa päivittyvä, rajatun kokoinen sekä toisiinsa yhteensopiva puvusto.

Tähän väliin voisin lainata IInaa, joka perusti Caps Lookin vuonna 2016: 

"Suomessa toimii yleensä seuraavanlainen kausijako: 

1. Syyskapseli on käytössä syys-, loka ja marraskuun 
2. Talvikapseli joulu-, tammi- sekä helmikuun
3. Kevätkapseli maalis-, huhti- ja toukokuun 
4. Kesäkapseli kesä-, heinä- sekä elokuun".

Tietynlainen valmis "runko" puvustolle on olemassa. Jokainen puvusto on kuitenkin uniikki, käyttäjänsä tarpeista, tyylistä ja elämäntilanteesta riippuen. Joku voi tarvita treenivaatteita, kun toiselle taas riittää ns. mukavat, mutta siistit kotoilu vaatteet. Joillekin töissä ainoa pukeutumisvaihtoehto on puku ja toisille taas kivat farkut ja siisti paita.

Caps Lookissa puvusto sisältää 10-40 sisävaatetta ja asustetta, johon voi halutessaan sisällyttää myös kengät, ulkovaatteet ja/tai korut.

Metodi säästää myös kukkaronnyörejä, sillä alennusmyynneistä ei mukaan lähde heräteostoksia ja näin syntyy selvää säästöä. Laatuun kannattaa panostaa - laadukas vaate kestää paremmin kulutusta, kun taas moni edullisempi vaihtoehto nukkaantuu ja saumat irvistää.

Hyvin usein hankitaan uudelleen samanlainen, edullinen vaate, mitä käytettiin totaali hajoamiseen saakka. Vuosien saatossa edullisempia vaihtoehtoja tulee hankittua useampia, joten niiden yhteenlasketulla hinnalla olisi voinut hankkia yhden kalliimman, laadukkaamman tuotteen. Myönnän, että lukeudun myös itse tähän ihmisryhmään. Opeteltavaa siis vielä täydelliseen vaatekaappiin vielä on.

Kyselin mitä voisin lukijoilleni antaa, jotta aihe aukeaisi enemmän, kuin pelkän tekstin muodossa. Sain linkin, josta pääsee Vaatekaappi Workshopiin, kokoamaan ILMAISEKSI oman vaatekaapin.

Videoilla esiintyy Iina, joka tietää aiheesta aivan kaiken ja auttaa meistä jokaista irti omista vaateongelmista. 
Päivityksen kuvissa esiintyvän kirjan olen joskus ostanut divarista ja siinä kerrotaan hyvin paljon saman tyylisestä järjestelmästä, kuin Caps Look. 

Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, etten ole koskaan kirjaa loppuun saakka lukenut. En ole koskaan ollut lukutoukka, mutta luulen että aloitan kirjan ihan alusta ja yritän päästä loppuun saakka. Onhan minulle nyt hyvin aikaa, kun olen viimeiset kaksi päivää ollut lähes sänkypotilaana ja tietokone lähtee huomenna huoltoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti