keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Sisustuksen aakkoset O - Ö, osa II

Nyt jatkuu sisustuksen aakkoset. 

Toisessa osiossa kirjaimet O - Ö. Aikaisemmin julkaistut Sisustuksen aakkoset A - N, osa 1 löytyy linkistä.



O
Onni ja onnellisuus

Elämän pienistä iloista syntyy onni ja onnellisuus. Jokaisesta päivästä pitäisi pystyä olemaan onnellinen - siihen on hyvä pyrkiä.

P
Tytär 

Tyttäremme etunimi alkaa ko. kirjaimella. Kummankin lapsemme nimeen liittyy tarina. Raskausaikana mies vain tokaisi, että sen niminen tytöstä tulee. Minä sain puolestani päättää montako nimeä, kaiken kaikkiaan lapselle annetaan ja mitkä muut nimet ovat. Tyttärellämme on kolme etunimeä ja kahdella niistä on juuret useamman ikäpolven yli.

Q
Queen

Englantilainen rockyhtye - mahtavaa musiikkia !

R
Rehellisyys 

Olen aina perustanut elämänkatsomukseni ja parisuhteeni rehellisyyden päälle. On aikoja, jolloin sen perustuksiin on tullut syystä, jos toisesta halkeamia, mutta kaikesta olemme selvinneet yhdessä. Ihmettelen kyllä, jos kuudentoista yhteisen vuoden aikana, niitä ei olisi tullut.


S
Siivousfriikki, täältä löytyy ! 

Tosin, tähänkin pätee sama kuin sohvaan eli lastentulon jälkeen ei ole jäänyt niin paljon aikaa ja energiaa siivoamiseen, kuin ennen. Muistan aikoja menneiltä vuosilta, kun menin kämpän läpi hammasharjalla. Koko homma räjähti vielä tästäkin älyttömämpiin mittasuhteisiin, kun avoppi tuli viikonloppu vierailulle. Voin siis nyt jo myöntää, että ehkä jossain vaiheessa meni hieman yli - mutta puolustuksena täytyy sanoa, että nykyään peruspuhtaus riittää ja välillä sekin tehdään rimaa hipoen eli kliininen koti on sitten asia erikseen.


T
Tee

En ole koskaan pitänyt teestä - lämmintä maustettua vettä, tai niin olen ajatellut. Viimeisen puolen vuoden aikana olen oppinut juomaan sitäkin. Parempi myöhäisellä iällä, kuin ei ollenkaan. Suosikki on Ricola yrttitee - voi juoda kylmänä tai kuumana, ei tarvitse lisätä sokeria tai mitään muutakaan. Muistan, kuinka äitini lapsuudenkodissani joi silloin tällöin ko. teetä ja en voinut sietää edes sen tuoksua. 

U
(Uhka)pelit 

Pokeri ja muut korttipelit, lautapelit, Play Stationin pelit, tetris... 
Olen pienestä pitäen tykännyt pelata. Joskus lapsena, kesälomalla oli iltoja, kun pelasin pelejä läpi ja seuraavana yönä uusi. Aikuisiällä pelaaminen on jäänyt ja taito ruostunut. Joskus tytär pyytää apua tason läpipääsyssä ja joskus taas pelaamme koko perhe yhdessä. 

Pokeri on erityisen lähellä sydäntäni. Olemme mieheni kanssa pelanneet erinäisin panoksin: kolikoilla, napeilla, vaatteista sekä totuus vai tehtävä -tyyliin... Olen varmaan löylyttänyt mieheni pokerissa kerran liikaa, sillä Hän ei enää suostu pelaamaan kanssani. 



V
Velvollisuus 

Sitä on monenlaista. Tunnen, että itselläni tämänhetkinen ja suurin velvollisuus on huolehtia jälkikasvustamme, niin arkena, kuin lomallakin sekä hieman suunnata valvovaa silmää iäkkäiden vanhempieni perään. Auttaa Heitä suuren omakotitalon töissä, kuunnella juttuja ja keittää kahvia, muun ruoanlaiton ohessa. 


W

White, blanco, bianco 

Valkoinen, heijastaa valoa, luoden illuusion sen moninkertaisuudesta ja on kyllä sisustusväreistä se käytetyin.

X
Xylitol

Purukumi. Auton hansikaslokerossa on lähes aina pussi purukumia. Se on tyttären ja minun yhteinen juttu - terveellinen sellainen. Aika montaa makua ollaan ehditty jo maistamaan, mutta monta on vielä jäljellä. 
Y
Yrittäjyys

Olen yrittäjä perheen kasvatti, joten tiedän millaista yksityisyrittäjän perheessä eläminen on. Isäni teki pitkän ja arvokkaan, mutta raskaan elämäntyön oman yrityksen johdossa. Nykyhetkeä tarkasteltaessa, myös mieheni on yksityisyrittäjä. Ajattelin joskus, että mihin hittoon olen ryhtynyt, mutta jos ei yritä, ei voi syyttää itseään vanhana ainakaan yrittämisen puutteesta. 



Z
Zoomi 

Josta pääsemme aasin sillan kautta valokuvaamiseen, joka on kuulunut aina mielenkiinnon kohteisiini. Olen käynyt yhden valokuvaus kurssin, mutta se ei antanut mitään. Muistan yhden jouluaatto kuvan, missä seison lahjojen jaon jälkeen lapsuudenkotini olohuoneessa ja olen ottamassa valokuvaa, todella vanhalla kameralla. Zoomaan niin antaumuksella, että nenäni on painautunut totaalisen lyttyyn kameraa vasten. Lapset ovat niin aitoja !

Å

Åbo, Turku 

On tullut muutaman kerran käytyä, muun muassa erään radiokanavan palkintomatkalla. Miehen perhettä (tai kai me kaikki olemme kuudessatoista vuodessa jo samaa perhettä), asuu ko. kaupungin lähellä. Silti en ole koskaan käynyt aistimassa jokivarren tunnelmaa, ravintoloita tai sen kummemmin shoppailemassa. Turussa voisi muutama seteli hävitä myös sisustusliikkeisiin.


Ä
Äitiys

Arkirealismi on puskenut itsensä pikkuhiljaa läpi, sillä taloudessamme asuu koululainen, touhuikäinen sekä me vanhemmat tietysti. Sotkua ei voi vältää millään keinolla. Joskus on sellaisia päiviä, ettei useampikaan "kodin hengetär" pystyisi pitämään siisteyttä yllä.

Olen sitä äitityyppiä, etten yksikertaisesti pysty elämään hirmuisen sotkun keskellä. Tällöin yritän saada sohvan nielaiseman miehen ylös ja samalla innostaa lapset mukaan siivoamiseen. Lasten kohdalla viikkoraha palkinto menetelmä onnistuu kohtuullisen hyvin, mutta mies on menetetty tapaus. Silloin on helpompaa tehdä loput työt itse. Bluetooth päälle, kuulokkeet päähän ja musiikkia - mitä rokimpaa, sen parempi.


Ö
Öiset ajatukset

Yöllä ajatuksenjuoksua ei välillä pysty pysäyttämään. Nukkumaan mennessä summaamme, päivän tapahtumat, ideat ja toiveet. Sekä samalla voi rauhassa, ilman pokémon metsästystä, kertoa kumppanille mahdollista huolistaan. Tällä reseptillä pystyy nukahtamaan levollisesti ja aloittamaan seuraavan päivän uudella energialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti