sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Sisustuksen aakkoset A - N, osa I

Tälläkertaa onkin postausta hieman erilaisesta näkökulmasta. 

Oletteko kuulleet sisustuksen aakkosista? Ideana on listata aakkosten kautta sisustukseen liittyviä mieltymyksiä. Ajattelin napata aiheesta kiinni ja tehdä oman listani. Jaoin ne kahteen osaan, jotta aakkosia tulee sopiva määrä kerrallaan. Ja sitten aloitetaan !



A
Ajattomuus

Yritän valita kotiimme ajattomia tekstiileitä, astioita ja kuoseja esimerkiksi Marimekolta. Tuntuu, ettei niistä aika aja koskaan ohi. Samaa ajatusta olen yrittänyt tuoda huonekaluissa esiin, mutta totta sekin, että välillä vaihtelu virkistää.

B
Baarituoli 

Hay Hee -baarituolit ovat olleet hankinta listallani jo kauan. Siellä ne keikkuvat edelleen, sillä niille ei ole paikkaa nykyisessä vuokra-asunnossamme.



C
CD-levyt 

Musiikkia, musiikkia ja musiikkia ! Mitä muuta sielunruokaa ihminen tarvitsee.


D
Design 

...luonnollisesti. Pidän klassikoista ja skandinaavisista designista, mutta kaikki ei toki tarvitse olla tietyn merkin/nimen alaista. 


E
Eleettömyys

Tunnen tarvitsevani ympärilleni eleettömiä, minimalistisia, yksinkertaisia asioita. Vierastan koukeroisia, romanttisia kuvioita ja siksipä valinnan eteen jouduttuani, valitsen sen eleettömimmän vaihtoehdon. On siis pelkkää plussaa, että kodissamme on valkoiset seinät - niiden keskellä on rauhallista elää.



F
Flowers - Kukat

Kukissa erityisesti miellyttää valkoiset kukat. Jokaisella on varmasti erilaisia vaiheita, jolloin tietty väri tai lajike miellyttää. Olin pitkään mieltynyt keltaisiin tulppaaneihin, mutta se vaihe on jäänyt jo taakse. Turha "väri-iloittelu" ei ole ominta. Nyt sydän sykähtää valkoisille pioneille.



G
Green - Vihreä

Ainoa väri, josta en ole saanut vielä tarpeekseni.



H
Home - Koti

Pääkallopaikka, josta arki pumppaa ja pyörii. Sinne voi palata väsyneenä ja kerätä voimiaan seuraavaan päivään. 
I
Ikea

En edes haluaisi sisustaa pelkillä nimekkäillä suunnittelijoilla. On mielenkiintoista sekoittaa designia ja edullisempia vaihtoehtoja sopivassa suhteessa. 


J
Järjestys

Toivoisin, että kodissamme ei olisi mitään turhaa, ei piilossa kaapeissa tai varastossa. Näin ei todellisuudessa kuitenkaan ole. Ihanteeni ei ole galleria koti, vaan se, että jokaisella tavaralla ja asialla olisi oma selkeä paikkansa. Tämän ajatuksen turvin olen myynyt, lahjoittanut ja heittänyt roskiin tavaroitamme muutaman viime vuoden ajan. Siksipä paras ja vieläpä ilmainen sisustusvinkkini onkin, tavaran karsiminen ja siivoaminen.



K
Kontrastit

Skandinaavisen kodin sisustus on täynnä kontrasteja: musta-valkoinen, tumma-vaalea, kova-pehmeä, uusi-vanha, edullinen-design. Kontrastit luovat pohjan modernille skandikodille.

L
Lämpö

Olen vilukissa ja tarvitsen pehmeitä, lämmittäviä, miellyttäviä materiaaleja ympärilleni. Ne tuovat tietysti samalla myös kodikkuutta.


M
Marimekko 

Sydämeni lämpeni Marimekolle hyvin hitaasti. Hassua sinänsä, sillä brändi on oikeastaan ainoa, jolta löytyy makuuni sopivia tekstiilejä. Onnekseni olen löytänyt eri myyntipalstoilta myös Marimekon retrohelmiä.




N
Nahkasohva

Okei, kuulostaa hirveältä, mutta iso, maskuliininen, musta nahkasohva oli vielä muutama vuosi sitten ehdottomasti nou nou. Mutta niin se vain menee, että lasten tulon jälkeen on joutunut muuttamaan käsityksiään tässä(kin) asiassa. En enää jaksanut pestä kankaisia sohvanpäällisiä, uudelleen ja uudelleen kerta toisensa jälkeen. Nahkasohva on helpompi pitää puhtaana ja kestää, aikaa sekä kulutusta.

2 kommenttia:

  1. Mitä tykkäät tuosta linie design matosta? Onko kellertävä vai ei?

    VastaaPoista
  2. Kotiäiti sisustaa vastaa: Kommentteihin vastaamisessa on ollut ongelmia, joten katsotaan tuleeko tämä vastaus läpi :) Tykkään kyllä hirmuisesti Linie Designin matosta. Maton valkoiset kohdat eivät ole täysin puhtaanvalkoisia ns. valkaistu valkoinen, mutta ei loimi kermanvalkoinenkaan ole. Sanoisin, että lähin väri on ehkä luonnonvalkoinen, sillä onhan se villamatto.

    VastaaPoista