tiistai 19. kesäkuuta 2018

Nuotiopaikka

Olemme miehen kanssa yhteistuumin päättäneet ottaa kummaltakin vuokramökiltä kaasugrillit pois. 

Syy: Ne poltetaan sisältä sananmukaisesti poroksi, joten uusia grillejä joutuu pelkän kesän aikana ostamaan useamman kappaleen, mitä yhden käden sormilla pystyy laskemaan. Lisäksi kaasupulloja kuluu tolkuton määrä. Niitä jopa otetaan mukaan, kun lähdetään mökiltä. Ja kaikki tietää, että ne ovat rahan arvoista tavaraa. 

Uskomme, että uudet siistit nuotiopaikat tulevat samalla tavalla käyttöön, kuin kaasugrillitkin. Ainakin yhdellä lähinaapurilla on samantyyppinen makkaranpaisto paikka ja hyvin kuulemma kestää vuokrakäytössä. 

Koska kyseessä on suuremman kokoluokan mökit ja vuokralaisina on hyvin usein ollut parikin perhettä samanaikaisesti ja välillä jopa isovanhempineen. Tietysti unohtamatta tapahtumien järjestäjiä, kokoustajia, pyöreitä vuosia täyttävien juhlintaa sekä valmistujaisia, niin tämä porukka vaatii nuotiopaikalta jo vähän enemmän.

Eli ideana on ns. kaivonrengas nuotio ja sen ympärille kivetys.  Annoin miehelle "vapaat kädet" suunnittelun ja toteutuksen suhteen, joten hiukan jännittää millainen lopputuloksesta tulee. Ideoita olen kuitenkin antanut ja varmasti tulen olemaan myös toteutuksessa mukana eli se niistä "vapaista käsistä".


Kuva: Talo Markki, talomarkki.blogspot.com

Ehdotin kaivonrenkaan maalaamista mustaksi, niin kuin Talo Markin pihalla oli Seinäjoen asuntomessujen aikaan. Voi kuitenkin olla, että rengas jää betoninharmaaksi. Tämä sen 
takia, koska mökit ovat super suosittuja. Montaa päivää ei vaihtoväliä vuokralaisilta jää ja välillä puhutaan vain tunneista. Joudumme aloittamaan puiden kaadosta, perustukset ja sitä rataa - yksinkertaisesti valmista.

Kuva: Talo Markki, talomarkki.blogspot.com

Luulen, että kuvan korkea puupino toimii näkösuojana naapuriin, mutta käytännön kannalta tarvittavat puut ovat myös lähellä ja mikäs sen parempaa. Kuitenkin jonkinlaisen säältä suojaavan rakenteen puut ylleen tarvitsevat. Taidan siis napata idean talteen, muuttaa sitä tarpeisiimme sopivaksi ja saada koko komeuden sisällytettyä rakennusinsinöörin suunnitelmiin.

Kuva: ls24.fi

Tässä kuvassa näkyy hyvin kivetysidea, jonka allekirjoittanut voisi kohteeseen laittaa. Voi kuitenkin olla, että mies haluaa liuskekiveä tai muuta sen tyyppistä. Nähtäväksi jää, mitä rakentamishetkellä valitsemme. 

Ja luonnollisesti jonkinlainen istumapaikka nuotiolle tarvitaan. Mies tyytyisin ihan vain puupölkkyihin, mutta kokemuksesta tiedämme, että ne lähtevät vuokralaisien toimesta vaeltamaan pitkin pihaa. Se on siis täysin kuopattu idea. Suosittelisin tekemään penkit ja mielellään sellaiset norsun painoiset, tukevat, ja paikallaan pysyvät - toteutusta täytyy kuitenkin vielä tarkemmin makustella... 

Jonkinlainen kapea rimotuskulma, olisi ihan ok. Ensinnäkin pieneksi näkösuojaksi naapureihin ja toisekseen on kivempi istua iltanuotiolla, kun ympärillä on jonkinlainen suoja. Rimotuksesta läheisiin puihin ja takaisin saisi jonkin kivan valaistuksen tehtyä tai jopa aurinkokennoilla toimivia riisipaperivalaisimia. Siis niitä samoja, joita omalla parvekkeellamme on. Eräs joka osti samoja valaisimia kertoi, että ne kestävät vuosia puun oksilla roikkkuen - olisi kiva nähdä millaisessa kunnossa ne vuosien jälkeen ovat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti