maanantai 30. huhtikuuta 2018

Vappu





Alkuun tietysti se tärkein eli 

ILOISTA VAPPUA KAIKILLE ! 

Koska olimme niin ahkerasti muuttopuuhissa, niin ne perinteisen vapun valmistelut jäivät hiukan heitteille. Noh, onneksi on ne "kaupan tädit", mitkä tekivät tänä vuonna simamme. Ja eipä sitä kukaan muu taloudessamme kaipaa, kuin minä ja tyttäremme - niin ja miehen firman työntekijät olivat kyselleet siman perään. Sori pojat, tänä vuonna en tehnyt simaa. Eikä olisi ollut enää simapullojakaan, kun myin nekin jo pois. Eipä tarvitse korjata serpentiiniä tai ilmapalloja, koska olemme niitäkin ilman. Kaupasta olisi vielä tänäänkin saanut kyllä ostettua, mutta kisaväsymys iski.

Kaikesta huolimatta ei kukaan "kaupan tätien" siman ja tippaleipien jälkeen enää mitään muuta kaivannutkaan. Itselläni on tosin kaipuu etelä-suomeen, sillä siellä olen pääsääntöisesti viettänyt vappuni. Merkonomin tupsulakki päässä on viiletetty ristiin rastiin Ullanlinnaa, Kaivopuistoa, Tähtitorninmäkeä ja sun muita ydinkeskustan teitä. 

Täällä pohjolassa ei juuri vapun vietto sen suuremmin näy. Jos laittaisin valkoisen tupsulakkini päähän ja astelisin kämpästä pihalle, niin varmasti ensimmäisen vastaantulijan katse kertoisi enemmän, kuin tuhat sanaa. 

Taidanpa ensi vuonna lähteä etelään vapun viettoon - Pissst ! Älkää kertoko sukulaisille, meinaan siihen sitten koko reissu menisikin. 

Öitä !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti