torstai 19. huhtikuuta 2018

Kevään merkkejä kotona




Kevään hiljalleen saapuessa, on kiva tehdä myös kotiin pieniä uudistuksia. 

Hankin Haaparannan Ikeasta jokunen aika sitten Revviva kangasta, josta on tarkoitus tehdä verho ja muutama tyynynpäällinen. 

Ikeassa katsoessani kangasta, mietin olevani hullu ja tämä siksi, koska en ole koskaan lukeutunut kukkakuosien ihailijaksi. Alan varmaan vanhentua, mutta kuosi tuo mieleen tietynlaista herkkyyttä (tai sitten näen itse kuosin vain niin). Ajattelin, että tämä voisi olla jotain erilaista. Siksipä kangasta lähti kotiin useampi metri (taisi mies löytää sisäisen luolamiehensä, kun kangasta niin reilulla kädellä vaa´alle punnittavaksi leikkasi. En ole tapahtuneesta ollenkaan pahoillani, sillä nyt saan Revvivaa useampaan tilaan tai vaikka super isot tyynynpäälliset).

Ompelin näin alkuun vain yhden verhon. Tyynynpäällisiä katsellaan sitten joskus myöhemmin, vaikka parvekkeelle tjms.



Uuden verhon myötä meni myös sängyllä olevat muut tyynynpäälliset vaihtoon. Huomatkaa, ei sängynpäätyä ! Olen myymässä sitä (joka on edelleen myynnissä). Pääty on jäänne edellisestä sängystämme ja joka ei ollut enää samaa sarjaa, väriä tai edes tekstuuriltaan samanlainen, kuin korotettu jenkkisänkymme. Päällystin sen aikaisemmin valkoisella, paksulla lakanalla ja kiinnitin nuppineuloilla, mutta nyt on sen aika muuttaa uuteen kotiin.

Valitsin sängylle valkoiset tyynynpäälliset, yhden ohut raitaisen päällisen sekä yhden värikkään, piristämään muuten täysin mustavalkoista linjaa.

Väritys saa tällä erää olla näin, mutta uskon vaihtavani väri-ilotulitus päällisen vihreään, kun vain ensin löydän oikean vihreän sävyisen päällisen, pellavaisen tai samettisen. 



Haju-/tuoksuherneet vihertävät jo hyvin ja olen niitä parvekkeella käynyt jo karaistuttamassa. Nyt joku katsoo, että herneet on istutettu ihan väärin ja joo, niitä ei ole koulittu. En ole koskaan niitä koulinut ja hyvin ovat kasvaneet, sitten aikanaan isommassa purkissa. Luotan siis omaan kokemukseeni ja näin teen jatkossakin. 

Nämä ovat sekoitus pussin siemenistä, mutta sain idean valkoisista hajuherneistä ja niitä oli pakko käydä ostamassa. Ainoa paikallinen, missä niitä oli myynnissä on Hankkija. Sieltä muutama pussi käteen ja kassan kautta kotiin istutus puuhiin. 

Viimeksi kerroin, että pienet turveruukut loppuivat ja en aikonut niitä ostaa lisää, joten maito ym purkit kehiin. Ensin siemeniä liotetaan hetki lämpimässä vedessä, sitten purkkeihin multaa, kastelu, siemenet ja vähän lisää multaa sekä loppukastelu. Niin ne ovat nyt olleet muutaman päivän. Katsotaan nouseeko vihreää pintaan vai kuoleeko heti alkuunsakin. 




Instagramin puolella seuraajat saivat esimakua viimeisimmästä hankinnastani. Se ei ollutkaan yht´äkkinen päähänpisto, vaan useampien vuosien haaveilu, suuuuuri määrä myytävää ja yksi aamuherätys klo 6.30. Tilasin Stockan Hullujen Päivien ensimmäisenä aamuna klo 7.00 Hayn Lounge tuolit, valkoisina. 

Taloudessamme ei ole montaa hankintaa mistä olisimme olleet samaa mieltä. Siksi en voi ymmärtää sellaisia parisuhteita, joissa päätökset tehdään yhdessä, yksimielisesti. Mieheni kritisoi tuolien hankintaa useamman päivän edestä, mutta tiesin mitä hankin. Ajattelen edelleen käytännöllisyyttä, helppohoitoisuutta ja kestävyyttä, designia. Tuolit soveltuvat niin moneen eri paikkaan ja jauhemaalatun teräksen ansiosta voin jättää ne vaikka sään armoille, täysin ilman huolen häivää. Uskon hankkivani tuoleja tulevaisuudessa vielä lisää - ainakin harmaana.

Kuva: ikea.com / Lohals matto

Olen suurissa suunnitelmissani, jo viime kesänä, kuvitellut parvekkeelle Ikean Lohals juuttimattoa, koossa 200 x 300 cm. Viime Haaparannan reissulla se jäi hankkimatta budjetillisista syistä, mutta ensiviikolla olisi mahdollista saada erinäisien mutkien kautta matto kotiin. Jostain kumman syystä emmin edelleen ostoa...

Luulen, että juutti luonnonmateriaalina ja jo eläväiseltä väritykseltään toisi parvekkeellemme "lämpöä", muuten niin harmaaseen betonilattiaan. Tosin, tykkään kyllä betonistakin, mutta se vain on vain niin kova pintamateriaali. Lapset tykkäävät leikkiä kesällä parvekkeella, mutta ilman mattoa, se tuntuu hieman hurjalta ajatukselta.

Jos joku omistaa Ikean Lohals maton, millaisia käyttökokemuksia siitä on?

2 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaalta näyttää. Hayn tuolit on eleettömön tyylikkäät mutta superhuonot istua, mitä niiden suunnittelija on miettinyt. Kannattaa varata hyvät tyynyt ainakin istumisen ajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Solar_Magnus kommentoinnista. Hayn tuolit ovat kyllä upeat ja niistä on olemassa varmasti yhtä montaa mielipidettä, kuin mielipiteen omistajaakin. Meillä ei ole ollut (koko perheellä) minkäänlaisia tuntemuksia huonosta istuvuudesta tuoleissa. Itselläni on Kardashianien mukainen, omavarainen pehmustus aina mukana. Joten sillä pärjää tuolien kanssa erinomaisesti :) Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoa !

      Poista