sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Uutuus lehtihyllyssä


Löysin pari päivää sitten lehtihyllystä uutuuden, Viherkoti lehden. En ole aikaisemmin nähnyt koko lehteä, joten taitaakohan olla vasta vuoden alusta alkanut ilmestymään. 

Tykkään ensin selailla ja sitten vasta lukea viheraiheisiin suunnattuna lehtiä. Erityisesti nyt, kun valo on lisääntynyt ja jotenkin mieli automaattisesti hakeutuu tulevaan kevääseen.

Viherkoti lehti oli erittäin tuhti paketti nimenomaan vihersisustajien makuun - ja nyt ei puhuta puutarhasta. Lehti on oiva sellaisille, jotka haluavat sisustaa viherkasveilla, omistavat lasitetun parvekkeen tms tilan. Ideoita on runsaasti ! 




En muista Juorujen kuuluvan suosikkeihini, mutta tämän jälkeen ne ehdottomasti kuuluvat - ainakin tämä vihreä-tummanlila lehtinen versio. Niin kaunis !


Betonipintaiset ruukut herättävät edelleen ihastusta. Milloinkohan kyllästyn niihin - sellaista ei ole ainakaan vielä havaittavissa.


Tämän vinkin otan ehdottomasti itse käyttöön ja se oli myös pakko jakaa Teidän tietoisuuteen. Okey, kuva ei ole kauneudella pilattu, mutta hittojako siitä, kun systeemi vaan toimii. 

Eli homman nimi on sellainen, että ruukut kannattaa aina salaojittaa, myös pienet. Näin erityisesti suurista ruukuista tulee samalla kevyempiä, kun ne eivät ole täynnä pelkkää multaa. Lisäksi kasvit voivat paremmin salaojitetussa ruukussa, kun ylimääräinen vesi valuu sen läpi, eikä mädännytä juuristoa.

Ja sitten se kuvan vinkki...
Sukkahousujen sisään laitetaan Lecasoraa hoitamaan ruukun salaojituksen. Sitten koko sukkahousu komeus laitetaan ruukun pohjalle. Sen päälle tulee vasta ilmava, hyvin ravittu uusi multa. 

Näin tehtäessä multa on helpompi vaihtaa uuteen, kun tarve vaatii. Ei tarvitse erotella vanhaa multaa Lecasorasta. Oi, kuinka helppoa !


Ja heti perään toinen, äärettömän yksinkertainen vinkki. 

Yksi sana, Herneenversot ! 

Kasvata itse omia versoja, joihin käy kuivatut hernekeittoherneet. Lehdessä sanotaan (niin kuin äitinikin on ohjeistanut), että herneet voi turvottaa vedessä muutaman tunnin ajan, jolloin itäminen nopeutuu. Ja tämä oikeasti toimii. 

Mitä siis tehdään? 

* Laita astian pohjalle multaa ja turvotetut, herneet mullan pinnan päälle. 
* Kastele huolellisesti ja laita astian päälle rei´itetty kelmu, silloin kosteus pysyy astiassa. 
* Poista kelmu, kun versot yltävät siihen. 

Lehti lupaa vajaan parin viikon odottelun jälkeen herkullisia herneenversoja syötäväksi. 
Minusta ne ovat kyllä kauniita ihan noin lasiastiassa pidettäviksikin. On varmasti palkitsevaa leikata itse kasvattamiaan herneenversoja vaikkapa leivän päälle tai salaattiin.








Ja loppuun vielä trendeistä...

Viherkasvi- sekä leikkokukka asetelmat ovat vuoden 2018 trendi, oivaltavien asetelmien muodossa. Nyt sitten kaikki, purkit, coolerit, mummon perintömaljakot yms esille ja trendikkäitä asetelmia tekemään !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti