sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Piha

Olen pihasuunnitelmaa pyörittänyt mielessäni ja sillä saralla ollaankin jo suhteellisen selvillä vesillä. Tosin, tarkat kaavamäärykset sekä naapurien kuulemisien jälkeen tietää varmemmin mitä tontilla voi todellisuudessa toteuttaa. 

Lähdemme siitä oletuksesta, että talon julkisivu on musta. Selaisin Pinterestiä, nettiä, esitteitä ja muita lehtiä sopivasti sekaisin. Lopputulos oli aika yllättävä ! 

Copyright, kotikuusessa.blogspot.fi












Copyright, hb.fi

Kulkuväylät harmaata arkikiveä ja terassit ruskeaa kestopuuta. Tästä jälkimmäisestä ratkaisusta olen itsekin hämilläni. Kestopuu ei lukeudu suosikki materiaaleihini, mutta Seinäjoen asuntomessuijen Lumiance oli niin vaikuttava näky, että olin silloin jo myyty. Talon tummanpuhuva julkisivu, ruskeat terassit sekä harmaa kivetys sopisivat myös meille. Julkisivussa tosin on myös ruskeaa, joka tuo kivaa vaihtelua - mutta siihen minulla on yksi idea, jonka mies joutuu haluaa kiltisti toteuttaa itse tehtynä.

Copyright, georgiandesigncentre.ca

Pihallemme tulee varmastikin suht´ usein asiakkaita, yhteistyökumppaneita, firman työntekijöitä, perhettä ja tietysti kirppis ostajia - myyn usein kaikenlaista netin myyntipalstoilla. Ja siksi etuovi on mielestäni oltava selkeästi osoitettu. Sen eteen tulee leveä terassi, josta muutama porras alas. Portaiden kummallekin puolelle korkeat istutusalueet, korkeammat kuin kuvassa yllä. Niihin laittaisin tuijia tms ikivihreitä havuja. 

Copyright, yhteishyva.fi


Copyright, artopia-paysage.fr

Autotalli todennäköisesti rakennetaan myöhemmin, mutta siihenkin voi ottaa ideoita valmiiksi. Yllä olevan kuvan talli olisi aika lähellä täydellistä. Mutta koska senkin täytyy olla harjakattoinen, niin kuin talon ja muidenkin tontin piharakennuksien ja ulkonäön yhteneväinen talon kanssa, joutuu kuvan tallia hieman muokkaamaan sopivaksi. Puurimoitus on aika kiva yksityiskohta, josta tulee varmastikin autotallin "se juttu".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti