perjantai 22. joulukuuta 2017

Kohtalo puuttui peliin

Lähdimme viime viikonloppuna käymään Salossa, miehen sukulaisten luona ja samalla reissulla haimme "pukin lahjasäkin". Kohtalo puuttui suunnitelmiin ja ne menivät kokonaan uusiksi. 

Ensimmäisenä yönä pojallamme oli henki niin ahtaalla, että valvoin seurasin hengitystä ja myös poikaa koko yön. Se olikin sitten kolmas peräkkäinen valvottu yö itselleni, koska koko perheemme oli ollut flunssan kourissa edellisen viikon, mutta ennen lähtöä lapset olivat jo selvemmillä vesillä.

Aamulla lähdimme käymään Salon terveyskeskuksessa. Lääkärin diagnoosi oli, normaalia flunssaa, ei yskänlääkettä lapselle. Hengenahdistuksen suhteen epäiltiin astmaa, mutta mihinkään jatkotoimenpiteisiin ei juuri nyt ryhdytty. Eli yskimällä yskä pois ja nestemäistä Panadolia annostuksen mukaan. Epäilin lääkityksen tehoa vaivaan, mutta yöllä hengitys oli paljon rauhallisempi ja nukuimme hyvin - myös minä. Tässä vaiheessa muulla perheellä ei ollut flunssasta enää tietoakaan.

Uskalsimme hyvin sujuneen yön perusteella käydä pikaisesti paikallisella Junnu kirppiksellä. Siellä olikin paljon pöytiä, mutta suurin osa olivat tyhjiä - onhan nyt joulunaika. Löysin kuitenkin pojalle talvitakin ja toppaliivin.

Seuraavaksi käväisimme Joulumarkkinoilla, jotka pidettiin vanhassa siilossa. Muutaman kuvan ehdin tapahtumasta napata, ennen kuin muu porukka hävisi ja loppuaika menikin tunnelmasta nauttimiseen ja taitavien kädentaitojen ihailuun. 


Seuraavana päivänä olikin kotiinlähtö edessä. Aurinko laski varhain, joten melkein koko matka meni pimeydessä matkustaessa.



Kotona seuraavat päivät menivät päivällä torkutteluun ja matkasta selviytymiseen, samalla pientä joulusiivousta tehden. Tyttären koulun suomi 100 viikko jatkui ja loppuun juhlittiin. 

Tytär toi askartelujaan kotiin ja söpö poro pääsi jääkaapin oveen, ilahduttamaan meitä.




Postilaatikkoon on alkanut tipahtelemaan joulukortteja. Sain perheenjäseneltämme niin kauniin joulukortin, että se kävisi vaikka taulusta. Kyseessä on Kaverini designs kortti. Taidanpa itsekin ensi jouluna katsastaa kyseisen brändin kortit... ja luulen, että tieni vie Marikka Lifestyleen pitkin vuotta, Kaverini korttiostoksille.


Myös mökit piti siivota ja laittaa valmiiksi vastaanottamaan joulunajan vuokralaiset. Koko mökin siivous, huonekalujen paikalleen siirtäminen ja ulkotilojen kunnossapito x 2 + jouluvalojen laittaminen = Valmis ! 


Kotona yö jatkui miehen rakennusalan yrityksen joululahjojen teolla. 
Itsetehty sinappi + brandy pullo + Fazerin sinistä suklaata + Cellon laatikko, K Raudasta.
Tuli aika kivan näköinen lahja, vaikka itse sanonkin. 

Mies osti laatikoita pari myyntierää, joten niistä jää meille kotiinkin muutama ylimäräinen kappale. En laita asiaa ollenkaan pahakseni. Jes !  Niiden kansi liukuu kiinni ja runko on puuta. 

Yön jälkeen tulee päivä, joten tänään onkin sitten ensimmäinen lomapäivä - tunnustan, että nukuimme lasten kanssa yhdeksään ! Oih, miten olisin voinut nukkua vieläkin pidempään, mutta kahvin voimalla ylös. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti