lauantai 9. joulukuuta 2017

DIY Joulu / Osa VII


Joulusinappi on helppotekoinen herkku, josta saa suhteita muuttamalla makeaa tai polttavaa, ehkä jopa chilimäistä.

Sinappia teimme Väritön blogia kirjoittavan Heidi-siskoni kanssa. Sitä voi tehdä muulloinkin, kuin joulunaikaan, vaikkapa Juhannusjuhliin. Tämä on Marttojen nettisivuilta bongattu, joten se on heidän kynästään. Nappaa talteen !


Marttojen Joulusinappi 

Valmistusohje

1 dl sinappijauhetta (minä käytin Colman´s Mustard)
1 dl sokeria
1 dl kermaa
2 kananmunaa
2 rkl konjakkia
1. Sekoita kaikki aineet (konjakkia lukuunottamatta) tasaiseksi tahnaksi.
2. Kuumenna liedellä hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
3. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
4. Sinapin hieman jäähdyttyä mausta konjakilla ja pane kauniiseen purkkiin.
Sinappi säilyy jääkaapissa noin kaksi kuukautta. 

Ainesosat ja ravintosisältö: tästä linkistä
Ohjeen lähde: martat.fi

Niinkuin kuvasta näkyy, käytin tyhjiä fetapurkkeja (Apetina classic, Arla), jotka ennen sinapin tekoa keitin vedessä, myös kannet. 

Sen monimutkaisempia koristeluita purkeille en aio tehdä. Kanteen puuliimaa (sattui löytymään kaapista, mutta muukin käy). Ruskeaa lahjapaperia kannen päälle sekä aikaisempiin askarteluihin käyttämääni mustavalkoista narua ympärille. 
Ja avot !

Mitä pidätte? 
Käsi ylös !! Kuka kokeilee tehdä sinappia itse alusta asti?

On helppoa, kuin mikä - muistakaa vain sekoittaa KOKO AJAN
muuten palaa pohjaan. Nimimerkillä, senkin kokenut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti