maanantai 20. marraskuuta 2017

Pakkaspäivä

Lapset: "Lunta ! Äitiii siellä on LUNTA ja paljon !". 
Ja äiti: "Voi ei, ei enempää". 

Yhden päivän aikana tuli todella reippaasti lunta. En siis ehtinyt tänäkään vuonna varautua ajoissa. Auto on ilman lumiharjaa ja ikkuna rapaa - niin ja bloggari ei omista näköjään tänäkään talvena toppahousuja. Olisikohan nyt oikea aika hankkia? En taida tulla enää toimeen ilman niitä. Hyrrrr !

Lähdimme koko perheen voimin reippailemaan pihalle. Sitä kun aukaisee silmänsä, voi nähdä tutun ympäristön ihan eri tavalla, kuin aikaisemmin. Luonto oli valaissut maisemaa puhtaanvalkoisella lumella. Talomme seinä oli mainion näköinen ja siinä jos missä, näkyy upealla tavalla "luonnonvoimat". Naapurin fillari oli myös hauska ilmestys.


Lapset olivat tietysti ihan täpinöissään kaikesta lumesta ja isin suuuuri lumipallo oli yliveto juttu ! Kerrankin keli oli kohdillaan pallojen tekemiseen.

Reippailun jälkeen on ihanaa viedä ulkovaatteet kuivumaan ja lämmittää mukilliset glögiä. Ne taisivatkin olla ensimmäiset alkoholittomat glögit, sitten Blossa illan. Huomasin, että meidän perheelle ei yksi litra glögiä riitä alkuunkaan. Siitä määrästä jokainen sai yhden mukillisen, joten jouluksi täytyy kaupasta kantaa "kameli kuormallisia" glögiä. 

Miten Sinä tykkäät nauttia glögisi? Vai juotko sitä ollenkaan? 
Laitatko mantelia, rusinoita vai jotain aivan muuta?

Minä tykkään mantelilastuista ja rusinoitakin voi olla, mutta kukaan muu perheenjäsenistämme ei niitä kaipaa.


Mieheni laittoi glögin kaveriksi parit leivät. Voisin jopa sanoa, että niissä on käytetty "taiteellista silmää" esillepanon suhteen. Muutamat Snickers patukan palaset jaettiin tietysti kristilliseen tapaan tasan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti