sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Wirkkala K2 -valaisimet, Airam










Vuonna 1959, Tapio Wirkkala suunnitteli Airamille WIR-lampun. Se on lamppu, johon on yhdistetty pelkistetty lampun johto. 

Myöhemmin Wirkkala suunnitteli WIR-58 -lampulle erimuotoisia, läpivärjättyjä kupuja.

Nykyään, 58 vuotta myöhemmin, lamppu koki uuden tulemisen !

 

K2-mallistosta tuotantoon on valittu kaksi valaisinta, joita valmistetaan kolmessa värissä: Hiekka, savunsininen sekä vihertävä harmaa. Läpivärjätyn lasikuvun sävy, väristä riippumatta on hyvin vaalea. Lampun muoto on mielenkiintoinen ja erittäin turvallinen vaikkapa näin lapsiperheessä, sillä se ei kuumene eli himmennettävissä oleva led-lamppu, puhtaan valkoisella valolla...ja kyllä, sitä myydään myös erikseen. 

Wirkkala K2-135 (yllä, kuvassa vasemmalla) ja K-142 (yllä, kuvassa oikealla) valaisimet myydään yhdessä, WIR-85 led-lampun kanssa. Kupu on muottiin puhallettua, kirkasta värilasia. Pakkaukseen sisältyy kattokuppi, valaisinpistotulppa (taviskielellä kattotöpseli) ja asennustarvikkeet, kaikki tietysti mustana ! 


Mutta Wirkkala K2-131 (yllä, kuvassa) pakkauksessa on lampunjohdon lisäksi WIR-85 led lamppu, musta kattokuppi, valaisinpistotulppa sekä asennusvälineet. Tämäkin on himmennettävissä ja valon värisävy on jälleen puhdas valkoinen. Led-lamppua saa ostettua tässäkin erikseen.


Tuotekuvat: airam.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti