sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Ladon ulkovalaisimet vol. I


Kuva: taloon.com

Koska tonttipulma ei ota ratkeakseen, on aika kääntää katseet hetkeksi toiseen suuntaan. Mikä olisikaan luonnollisempaa pimenevien iltojen ratoksi, kun miettiä uuden kodin ulkovalaisimia. 

Vaikka Kannustalon Ladon ulkomuoto on perinteisen moderni - onko sellaista käsitystä olemassakaan(?) Se antaa mahdollisuuden kahdelle, täysin erilaiselle tyylisuunnalle. Ensin ajattelin modernia, mutta jotenkin perinteinen viehätti kuitenkin enemmän - uskomatonta, että sanoin noin.

Muutama kriteeri toki valoille on olemassa. 
Ensimmäiseksi ne eivät saisi häikäistä, mutta valotehoa saisi kuitenkin löytyä. Talostamme on nykyisen suunnitelman mukaan tulossa musta (tietysti riippuu kaavamääräyksistä), joten ulkovalojen pitäisi sopia väritykseen. 

En olisi uskonut, että tämänhetkinen mieltymykseni osui hyvinkin perinteiseen malliin. Löysin paikallisen K-Rauta Ojan Raudan nettisivuilta Eulin pylväsmallisen, Classic käpyvalaisimen, mustana. Onhan näitä tullut vuosien varrella nähtyä pihoissa ja tiedän, että sen valo ei häikäise ja valoteho on riittävä, siis ettei se jätä pihaa pimeäksi. Toki riippuu sijoituspaikasta ja montako valaisinta pihalle tulee. Valaisin on materiaaliltaan alumiinia.

Olen myös kuullut, että kuparinen versio aikojen saatossa ulkokuoreltaan tummuu, mutta silti sisäosat jäävät kuparisiksi. Voin vain kuvitella, miten kaunis valo siitä syntyy - silti valintani on "tylsän varmasti" musta.

Jos käpyvalaisimet alkoivat kiinnostaa, niin TÄSTÄ pääset Ojan Raudan sivuille lisätietoja katsomaan tai vaikkapa tilaamaan omasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti