maanantai 30. lokakuuta 2017

Jouluisia mietteitä

Oletko Sinä jouluihminen? 
Leivotaanko Teillä piparit lasten kanssa? Omatekemästä taikinasta?
Itsetehdyt joulukortit, miten on, askarteletko?
Entäs kuusen koristelu lasten kera?
Joulusiivous hammasharjalla? 
Saunan pesu?
Vaatekaappien sisältö alas, hyllyjen pyyhintä ja vaatteiden uudelleen viikkaus?

Meillä ei olla kovinkaan perinteisiä. Huomaan, että viimevuosina olen joulusiivouksen suorittanut ihan perus viikkosiivouksella, ainoana extrana lattioiden höyrypesu. Joku sanoisi, että laiskan puuhaa, mutta ei minusta.

Aikaisemmin askartelin joka vuosi joulukortit itse, koko suvulle - eli noin kolmekymmentä  korttia. Pari viime vuotta olen ostanut valmiit kortit ja lähettänyt vain isovanhemmille ja sisaruksille. Yritin leipoa lasten kanssa pipareita ja tähtitorttuja, mutta siitä en saanut kuin katkenneita verisuonia silmiin - lopetin yrittämisen. Sama pätee joulukuusen koristeluun, sen koristelen minä ja vaatekaappeihin en edes koske, koska kuka aattona niihin katsoisi - on muutakin tekemistä, tai pitäisi ainakin olla. 

Tänä vuonna ajattelin askarrella toooodella yksinkertaiset joulukortit, mutta nähtäväksi jää, jaksanko, onko aikaa. Mutta jo ennen joulua, olen suunnitellut tekeväni useamman "jokanaisen" DIY:n. Ensimmäisestä kirjoittelen, ohjeiden kera alkavan kuun aikana, jos vaikka joku muukin haluaa tehdä samanlaisen.

Kuva: etuovi.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti