sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Hyggeilyä, rakkautta ja lautapelejä




Olen alkanut sisäistämään hyggeilyn eli kotoilun todellisen tarkoituksen ja varsinkin viikonloppujen osalta. Mikä sen parempaa kylmien ilmojen saavuttua, kun vetää Vimman lettilegginssit jalkaan, villasukatkin olisi voinut laittaa sekä Noshin musta hupparimekko ja vain olla.

Lapset heräävät ja herättävät äidin viikonloppunakin viimeistään klo 7.00, jolloin ulkona on vielä pimeää. Parvekkeellamme on muutamia lyhtyjä ja niihin on kiva laittaa kynttilät palamaan, myös aamuisin, siksipä menin ja sytytit ne. Kun pääsin sisälle oli tyttärellä yllätys valmiina. Hän oli ladannut moccamasterin valmiiksi, jotta äiti saisi tuoretta kahvia - Oi, mikä ihana tytär ! ...ja ne kahvit tulivat todella tarpeeseen.



Olen jatkanut jo pidemmän aikaa kotimme "tyhjentämistä" eli myynyt ja antanut kaikkea pieneksi jäänyttä, ylimääräistä tai muuten vain nykyiseen sisustukseen sopimatonta pois. Eräs nainen, joka kävi noutamassa ostoksensa, kyseli onko minulla myydä lisää tietyn väristä sisustustavaraa. Siinä mieleeni juolahti, että moniko ostajista käy tutkimassa profiilini, josta käy ilmi että bloggaan(?) Tietyltä osin nolottaa, että minut tunnistetaan, mutta toisaalta eipä se haittaa. Elän omaa elämääni, niin kuin elän ja niistä asioista tämä blogikin on tehty. Harmillisesti minulla ei tälläkertaa ollut myydä enempää tietyn väristä sisustustavaraa - onhan kotimme värimaailma suhteellisen suppea, niinkuin Te lukijat olette varmasti huomanneet.


Illan kruunasi vielä kunnon Trivial Pursuit pelisessio. Voin kertoa sen verran peleistä, että mieheni ei enää suostu pelaamaan kanssani pokeria, koska vien potin kuulemma lähes aina. Trivialissa taas olen tyhmä, kuin huopatossu. Noh, onneksi osaan jo nykyään nauraa itselleni. 

Lapsuudessani ja vielä aikuisuuden alussa, erityisesti jouluna pelattiin hyvin paljon. Taidankin hankkia jouluaatoksi, jonkun uuden lautapelin...

Onko Teillä jotain perinteitä/muistoja/juhlia, mihin liittyy lautapelit? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti