tiistai 19. syyskuuta 2017

Kannustalon tehtaalla





Kävimme muutama päivä sitten Kannustalon talotehtaalla, Kannuksessa. Reppu oli tietysti ladattu suunnattoman suurilla odotuksilla ja jännitystäkin oli havaittavissa. 

Kävimme kohta kohdalta Severin kanssa läpi, juuri meidän räätälöidyn Latomme toimitussisältöä. Monen monta asiaa oli vielä päätettävänä ja niistä osaa jäimme vielä miettimään. Löydämme loppuihin vastaukset, kun saamme lyötyä hynttyyt yhteen mielipiteidemme kanssa ja osan sanelee tietysti alueen kaava määräykset, kun erittäin kimurantti tonttipula ratkeaa.

Konkreettisien ikkunamallien joukosta ei ollut kummallakaan pienintäkään epäilystä siitä, mikä tyylisuunta tulisi olemaan: Moderni ! Kuvan ikkunat ovat linjastolta ja niiden koko kuvassa "hämää", koska ne olivat toooodella suuret, Kannustalomaiseen tyyliin. Ihanaa !



Odotin tehdaskierrosta mielenkiinnolla. Salaa, hiljaa ihailin mustien ikkunanpielien sekä ulkovuorilaudoituksen väriä. Jossain vaiheessa kierrosta, mieheni tokaisi ääneen pitävänsä mustasta julkisivusta enemmän, kuin tummanharmaasta. Ei kuulemme ollut ns. tussin musta, millaista oli mielessään piirrellyt. Meinasin kiljahtaa ilosta, koska juuri musta, on ollut salaa haaveenani kokoajan. Talomme tulee siis hyvin todennäköisesti olemaan musta




Ilahduttavaa oli se, että Kannustalot tehdään pitkälti "miestyövoimalla" eli tehtaan puolella ei ole robotteja, jotka tekevät työvaiheet, vaan ihmiset. Näin ihmismieli on mukana jokaisessa työvaiheessa ja asiakas tietää saavansa laatua, käsityötä. 

Olin ajatellut, että tehdas olisi hervottoman suurikokoinen, mutta eipäs se ollutkaan. Ja miksi sen olisi pitänyt olla, koska sisätilat on käytetty tehokkaasti ja linjastot toimivat suurien elementtien käsittelyssä apuna. 

Lopuksi saimme hinnan talollemme, jota siis vielä hienosäädetään, mutta arvio siitä jo on. Seuraavaksi lähdemme suunnittelemaan yksityiskohtia, värejä, lvi- ja sähkösuunnitelmia, ajamaan tontti asiaa edelleen eteenpäin ja kyllä, sisustusta ! 

Huomenna pitäisi käydä tutkimassa muutama laatta vaihtoehto, mieheni kuuman vihjeen perusteella. Näin pääsemme taas pienen askeleen eteenpäin sitä omaa taloamme ja unelmaamme. 

Kiitos vielä Severille, että pääsimme tehtaalle itse näkemään, miten talot tehdään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti