perjantai 8. syyskuuta 2017

Betonipintaa pesutiloihin

Netti taitaa olla se yksi suurin "aarreaitta", mistä voisi löytää ratkaisun hankalistakin hankalimpaan pulmaan. 

Tiedätte varmasti käsitteen Designbetoni, mikrosementti(?) Näitä ja vastaavia materiaaleja oli Mikkelin asuntomessuilla vähän siellä sun täällä, erinäisissä kohteissa. Myös minä ihastuin pesutilojen betonimaiseen pintaan, mutta mies ei. Siksipä oli pakko etsiä vastaavanlainen tuote, mikä ei halkeilisi kuivuessaan yhtä varmasti (monessa messukohteessa näin oli käynyt) ja miehen pitäisi itse pystyä pinta tekemään. 

Olin jo useamman viikon pähkäilyn, kyselemisen ja etsimisen kanssa menettää toivoni, mutta sitten tärppäsi. Löysin blogin nimeltä, Punainen remonttitupa, jossa oli tehty useamman tilan seinät Betonic betonipinnoitteella. Jutun pääset lukemaan tästä.
Pinta oli jätetty hyvin rosoiseksi ja lastan vedot näkyviin. Itse haluaisin sileämpää pintaa, joten sen täydellisen pinnan etsintä jatkui edelleen.

Seuraavaksi vierailin blogissa, Katin kokeelliset remontit. Sieltä löysin mielenkiintoisen jutun wc:n betonipinnasta. Juttu löytyy täältä. Lopputulos oli enemmän sitä, mitä etsin.

Eikä hankaluudet loppuneet tähän. Edessä ehkä se kaikista vaikein eli miehen ylipuhuminen betonipintaan. Hän on perinteinen mies ja laattojen kannattaja henkeen ja vereen, joten tiesin, että jos haluan ko. pinnan kotiimme, joudun hankkimaan tietoa niin paljon, ettei yhteenkään kysymykseen jää vastausta antamatta. Tietämykseni asiasta pitäisi siis olla luja.

Löysin jopa seuraavanlaisen lauseen jostain netistä, "On sama mitä vedeneristeen päälle laittaa, laattaa, märkää kestävän pinnoitteen tms, koska se vedeneriste on jo sielä alla". Lauseen paikkansapitävyydestä ei ole mitään varmuutta, mutta se kuulosti hyvin viisaalta, kun sen lausahdin miehelleni. Enkä todellakaan jäänyt kysymään pitääkö tieto totta vai ei.


Kuva, tilataikuri.fi



Lopputulos oli se, että Hän ei suoraltakädeltä hylännyt ehdotustani, mutta ei myöskään myöntynyt samantien. Jee ! Olen siis oikealla tiellä. Hänen pitäisi vain luottaa minuun, niin kuin minä luotan aivan sokeasti Hänen ammattitaitoonsa - etteivät kattotuolit tipahda niskaamme ja ovet sekä ikkunat eivät ole vetoisia yms.

Kaksi omakotitalon kokoista mökkiämme yhdessä rakentaneena, meidän kummankin pitäisi antaa toisen ammattitaidolle/tietämykselle tilaa. Se ei kyllä täysin edelleenkään toteudu puolin ja toisin. Jos en muuta voi syyttää, niin kaksi "sarvipäätä", oinas ja kauris ottavat mittaa aina toisistaan. Mutta opetellaan, opetellaan...

Pisst ! 
Ajattelin mustia (iik !) suihkuja pesutilaan ja ehkä hanojakin (keittiö, wc...) mutta en uskaltanut ehdottaa niitä...vielä. Näyttää muuten kuvan perusteella aika siistiltä, vai mitä sanotte? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti