maanantai 21. elokuuta 2017

Lähellä jo ollaan


Jälleen on päästy suunnitelmissa eteenpäin ja luulen, että seuraavat julkisivukuvat sekä pohjakuva ovat ne lopulliset, joihin muutoksia ei enää tule. Toivottavasti pääsen Teille niitä pian näyttämään. 

Kuva, mustaovi.blogspot.fi

Sitä odotellessa, voin kuitenkin sanallisesti kertoa muutamasta muutoksesta. 

Niinsanottu vanhempien makuuhuone koki muutaman radikaalin kynänvedon alkuperäisestä. Sänky siirtyi kokonaan toiselle seinälle, jonka päädyn taakse tehtiin vaatehuone. Niin kuin havainnekuva, Musta Ovi -blogista osoittaa. 

Tämä jo siksi, koska en halunnut tinkiä "tilan tunnusta" ja mielestäni jokaisella pitäisi olla kotonaan tietynlaista ylellisyyden tunnetta. Kulkuaukkoihin ei toivottu minkäänlaisia ovia siksi, että näkymä vaatehuoneeseen olisi mahdollisimman simppeli, esteetön. Takaseinälle, jossa itse vaatesäilytys, tulisi valkoiset liukuovet - jälleen pitkäkestoisia katsottavia, värit ja materiaalit. Emme lähde trendien matkaan, vaan mieltymykseni mieltymyksemme määrittävät suunnan. 

Myös kuvan Plektra jakkara on hyvin miellyttävän oloinen sängyn vieressä. Ihana puu, luonnon materiaalina ja väri ihan täydellinen !

Kuva, kuistinkautta.blogspot.fi

Saunan sijoitteluun sekä ikkunaan tuli myös muutama muutos. 

Sauna ja kodinhoitohuone vaihtoivat paikkaa, jolloin sain aivan yksityisen kodinhoitohuoneen (josta tuli muuten ihan täydellinen !!). Saunan ikkunaa pidennettiin ja jatkettiin koko takaseinän levyiseksi, niin kun Kuistin kautta -blogissa. Kuvasta käy myös hyvin ilmi ideani, mitä olen miehelleni yrittänyt sisäistää jo jonkin aikaa. Laudepenkit vastakkaisille puolille, ei irtonaista askelma jakkaraa oven eteen ja yläosa sekä saunan ovi väritöntä lasia. 

Mies tulee varmasti tekemään saunan itse (miehille jotenkin sauna on niin pyhä, ettei sitä ja varsinkin alanmiehelle voi kukaan muu tehdä, kuin itse...hmm). Asiasta tullaan siis hyvin todennäköisesti vääntämään kättä, lyömään vetoa, keskustelemaan kärjekkäästi (anteeksi naapurit) ja keittämään sovinto kahveja. Niitä odotellessa !

Olemme asuneet uskomattoman kauan ahtaasti vuokralla, että halusin koko talon tilat, arjen kannalta mahdollisimman toimiviksi ja juuri meidän perheelle sopiviksi. Toivottavasti olemme mieheni sekä kahden eri arkkitehdin kanssa siinä onnistuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti