lauantai 22. heinäkuuta 2017

Skandinaavinen amppeli




Makuuhuoneemme tarvitsi jotain kaunistusta ikkunaan. Olen pitänyt ripustettavia amppeleita "vanhojen naisten" juttuina. Tulee heti mieleen kokonaan punottu, luonnonvärinen amppeli, jossa siellä täällä puuhelmiä. No thanks! 

En kuitenkaan luovuttanut, vaan etsin aikani nettiä surffaillen jotain muunlaista amppelia. Bauhausin verkkokaupasta löytyi Elhon B. Soft Air amppeli (pääset sinne tästä). Väreinä oli tummanharmaa ja valkoinen. Korkeutta on 16 cm ja leveys 18 cm. Asia jäi useaksi kuukaudeksi, mutta viikko sitten menin ja klikkailin amppelin, ostoskoriin. En olisi koskaan uskonut sen tulevan postiautomaattiin kahdessa päivässä, mutta niin vain tuli. 

En ollut varma tuleeko paketin mukana ripustusnaru, mutta kyllä tuli. Sen kiinnitysmekanismi oli erikoinen, mutta erittäin helppo ja käytännöllinen. Narua saa suorastaan naurettavan helposti lyhennettyä ja pidennettyä, aina tarpeen mukaan. Elholle sellaisia terveisiä, että olisi skandinaavisen sisustajan silmään iskevämpää, jos valkoisen amppelin mukana tulisi valkoinen naru ja koukku

Ripustin koko komeuden väliaikaisesti rissakiskolla olevasta rissasta, mutta se täytyy myöhemmin laittaa valkoisella koukulla kattoon kiinni ja hankkia valkoinen naru, koukkuineen kaikkineen.

Tiesin jo tilausta jättäessäni, että amppeliin tulee lankaköynnös. Samaa ihanuutta löytyy myös parvekkeelta, niin kuin tarkkasilmäisimmät ovat varmasti huomanneet. 



Hoito-ohjeet ja merkit: kokonpuutarha.fi

Ja koska en lukeudu "viherpeukaloihin", täytyy olla selkeät hoito-ohjeet. Löysin sellaiset Kokon Puutarhan sivuilta ja vieläpä merkkien kera. Näillä ei voi kun onnistua !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti