maanantai 10. heinäkuuta 2017

Parla vs. Parla

Viime päivät ovatkin menneet parketti näytteitä pyöritellessä. Tilasin useita näytteitä, eri valmistajilta, mutta väriltään ne kuitenkin olivat kaikki joko valkoista tai harmaata. 

Suosikiksi nousi Parlan kuvassakin näkyvät vaihtoehdot. 

Vaaleampi on Saarni Andante, valkoinen mattalakattu, 3 sauvainen parketti. Jossa erityisesti miellyttää sen mattamainen pinta ja kyllä, kokeilin näytettä myös paljaan jalan alla. Sen pinta tuntui miellyttävämmältä, kuin lattialaatta - ei niin kova. Ja kaikenlisäksi puu on sisustusmateriaalina ympäristöystävällinen ja ekologinen vaihtoehto. Se on myös pitkäikäinen kumppani, sillä sen voi aina huoltaa entiseen loistoonsa vielä vuosikymmenienkin päästä.

Tässä vielä Parlan kotisivuilta kuvia valkoisesta, mattalakatusta Andante parketista (alla).


Kuvat: parla.fi

Toinen vaihtoehto on myöskin Parlan Saarni parketti, mutta Allegro 3 sauvainen, mattalakattu ja vaaleanharmaa (ensimmäisessä kuvassa päällimmäinen parketti).

Tämä oli ensimmäinen tilaamani parkettinäyte ja ihastuin siihen samantien. Olen kuitenkin vuosia odottanut mieheni "oman talon rakentamisintoa" ja kaikki ne 14 vuotta haaveilin valkoisesta lattiasta. Kodissamme on kuitenkin paljon valkoisia kalusteita (ja mahdollisesti uuteen kotiin tulee vielä lisää). Olen siis pahan paikan edessä - Valitsenko sen jota on vuosia haaveillut, vai sen josta valkoiset kalusteet tulevat näyttävästi esille(?) 

Tätä ajatusta olen edes takaisin viime päivät miettinyt ja loppua ei tule vieläkään. Toki myös mieheni mielipide vaikuttaa asiaan 50/50 prosenttiosuudella - Hän valitsi vaaleanharmaan Allegron, jossa saarnen syykuvio ja luonnollinen värivaihtelu kuultaa silkinhimmeän mattalakan alta, niin kuin myös mattavalkoisesta Andantesta. 




Kuvat: parla.fi






Mutta katsotaan tarkemmin näitä kahta Parlan parkettia. 

Ensinnäkin ParlaFix-parkettilaudassa on kolme päällekkäisestä, toisiaan vahvistavaa kerrosta, jotka ovat kaikki aitoa puuta. Näin ollen, puu pääsee elämään mahdollisimman vähän. Neljällä sivulla on asennusta helpottava ja nopeuttava lukitseva pontti. Parketti asennetaan ns. uivaksi lattiaksi. Kulutuskestävyyden takaamiseksi lattialauta on kuuteen kertaan pintakäsitelty, turvallisella ja edistyksellisellä lakalla, joka oli nimenomaan yksi niistä elementeistä, jotka tekivät siitä niin miellyttävän paljaalle jalalle astua. Sopii myös meidän kahdelle sisällä juoksentelevalle lapselle. Takuu on 10 vuotta.





Lisäksi kyseessä on Avainlippu-tuote, joka voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Kuitenkin sen kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on huimat yli 80 prosenttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti