perjantai 21. heinäkuuta 2017

Mikkelin asuntomessujen jälkeen



























Päivän käveltyämme asuntomessuilla, matkamme jatkui vielä Mikkelin keskustaan.

Auto toriparkin autohalliin ja ei kun torille. Siellä olikin vilkasta ja paikalla oli kaikenlaisia kojuja. Miehen kanssa kun on liikenteessä pitää huolehtia "nesteytyksestä ja ruumiin ravinnosta", joten oli mentävä syömään. Kyllähän sitä itselläkin alkoi olla jo nälkä, monen tunnin messuilla kävelyn jälkeen.


Löysimme Kauppakeskus Stellan ja sen sisällä sijaitsi Kauppahalli. Todella idyllinen ja mukava kauppapaikka, josta olisi voinut ostaa vaikka mitä erikoisuuksia.

Lisäksi kahdessa kerroksessa oli Sokos, jonka yläkerrasta löytyi suuri outlet puoli. Siellä oli paljon kaikenlaista, mutta tietysti sisustus tavarat kiinnostivat eniten. Katsoin kahta keramiikkasta purkkia kansilla. Isompi oli reilusti naisen kämmenen kokoinen ja pienempi noin kämmenen kokoinen. Kummankin sisälle olisi reilusti saanut vaikkapa topseja tai hiuspampuloita. Värinä jotain tumman turkoosin ja vaaleanharmaan välimaastosta. Hinnasta olisi lähtenyt puolet pois, joten isommalle purkille olisi jäänyt hintaa noin seitsemän euroa. Ei paha ! Mutta, koska olen yrittänyt vähentää ostoksiani, niin purkit jäivät Sokoksen outlettiin.


Menimme kuitenkin Rossoon syömään. Ruokailu alkoi salaattipöydästä. Pääruoaksi olisi pitänyt ottaa pizzaa, niin kuin olin etukäteen ajatellut, mutta sorruin ja otin broileri-vuohenjuustoa perunoiden kera, punaviini kastikkeessa. En ole punaviinin ystävä, joten annos oli riski - se ei tälläkertaa kannattanut. Perunat olivat raakoja ja kastike ei ollut mieleeni. Mies halusi ottaa ruoan päälle vielä kahvit ja jälkiruokaa. Nyt otin varman päälle, joten valitsin suklaakakkua, vaniljajäätelöllä. Voi kurjuus ! Suklaa oli niin kovaa, että se oli varmasti ollut pakkasessa ja hädin tuskin maistui suklaalta. En siis voi suositella paikkaa hyväksi ruokapaikaksi, vaikka kuinka hyväsydämisesti niin haluaisinkin. Mieheni otti metsästäjänleikkeen, joka näytti paljon paremmalta, kuin oma annokseni. Hän myös sanoi, että hyvää oli. Kaikki on näköjään valinnoista kiinni.






Lyhyen shoppailu kierroksen jälkeen lähdimme ajamaan kohti Mäntyharjun mökkiä. Mikkelissä oli jokaikinen majoituspaikka messujen avajaispäivänä täynnä, joten ajattelimme ns. "iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla" ja mennä mökille yöksi sekä samalla tapaamaan sukulaisia. Katsokaa nyt näitä maisemia ! Ne puhuvat puolestaan.



Hyvänä ajatuksena kävi mielessä laittaa saunamökin kiukaaseen tuli, mutta sitten iski väsymys. Istahdimmekin laiturille nauttimaan kauniista maisemista ja uskomattomasta hiljaisuudesta.




Sitten tulikin jo muita paikalle ja ilta vierähti hyvin nopeasti grillaten ja jutellen, pikkutunneille saakka. Ihanaa !

Kiitos Leenalle ja Jaanalle, että saimme yöpyä mökillä ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti