maanantai 10. heinäkuuta 2017

Laattavalintoja

Jatketaa edelleen raksa aiheilla ja nyt niitä tulee laattojen muodossa. 

Otin yhteyttä Värisilmään ja He lähettivät minulle laattanäytteet suoraan lähimpään myymälään eli Kalajoen Väriin. Ajattelin saavani pienet näytepalat, mutta sainkin juuri ne 60x60 cm suuret laatat, joita kävin jo aikaisemmin liikkeessä ihailemassa. Suuri kiitos siis Värisilmän Liisalle.

Suosikikseni nousi tämä Concept R288 Grigio, joka soveltuu niin lattiaan, kuin seinäänkin. Sen pinta ja väri muistuttaa hyvin paljon vaaleanharmaata betonia. Pieni graafinen varjostus tekee siihen teollisen, kuluneen efektin. 

Mies sanoi Weberin CASA Floor -lattiapinnoitteelle ehdottomasti nou nou, joten ajattelin etsiväni eteiseen laatan, joka on mahdollisimman lähellä betonin ulkonäköä. Se ei ollutkaan ihan helppo juttu, mutta löysin sellaisen ! Nyt on etsinnässä kuusikulmainen lattialaatta, jonka sävy kävisi Concept Grigion kanssa yhteen tai olisi edes mahdollisimman lähellä sitä.Etsin kodistamme inspiraatiota, pienen Moodboardin muodossa ja mielestäni elementit toimivat hyvin yhteen - värit, pinnat, rouheus ja herkkyys. Näillä mennään !


Tilasin myös mustan, kivipintaisen Stone malliston, Blackstone R1UP laatan, joka on kooltaan 30x30 cm. Se on myös hyvin kaunis, mutta en ole vielä keksinyt sille tilaa, jonne sitä haluaisin. Se on kooltaan ehkäpä hiukan pieni, mutta on kyllä hyvin kaunis laatta ja sen pinta olisi varmasti helppo pitää puhtaana. Isoin koko, joka on saatavilla on 30x60 cm eli suorakaiteen muotoinen laatta. Ajattelin sitä ensin harmaan Grigion tilalle eteiseen, mutta tiililadonta riitelee pahasti oman suoraviivaisen sisustamiseni kanssa. Jätän asian vielä mietintään.


Tässä yksi kuusikulmainen laatta, jota haaveilin kodinhoitohuoneen ja wc:n lattiaan, Rewind R4CN Polvere. Laatta on siitä kiva, että sillä on reilut mitat, 21x18,2 cm. Se on samaa, kuin kuvan oikeanpuoleinen suuri 60x60 cm laatta.

Olen testannut laattoja eri valoissa. Tulin parvekkeellemme ottamaan kuvat auringossa, mutta kas kas ! Aurinko menikin samantien pilveen, eikä sieltä enää näyttäytynyt. Rewind osoittautui kuitenkin silmääni sinertävän beigeksi - eli ei ollut sellainen vaaleanharmaan betoninen jota etsin. Hylkäsin siis sen, joten siinä meni kuusikulmainen ihanuus. Täytyy sen kohdalla tehdä vielä tutkimuksia, koska kuusikulmaista laattaa olen vuosia ihaillut. Se tuo mielestäni tilaan, nostalgisella tavalla, arvokkuutta ja sen kuvio on "jännittävä" - erilainen kuin neliön muotoinen 10x10 cm laatta, jota olen jo kahdella mökillämme katsellut ja se alkaa käydä muodoltaan tylsäksi, tavalliseksi.Tässä vielä Blackstone 30x30 cm, jonka kanssa sopisi vallan mainiosti pukutilaan puinen penkki, jonka mieheni voisi itse tehdä ja sävyttää. Jos oikein kauniisti pyytäisin ja tekisin Hänen lemppariaan, New Yorkin sitruunarahkakakkua, mansikoilla ja vadelmilla koristeltuna tai ehkäpä mansikkamelbaa. "Tie miehen sydämeen, käy vatsan kautta", vai miten se meni(?)

Kuva: taloon.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti