sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Intohimoinen suunnitelma





Siinä ovat valintani "uuden kotimme" ruokatilaan. 

Hay Loop Stand ruokapöytää olen ihaillut jo pitkään. Väreinä on pyörinyt valkoinen, musta sekä harmaa. Päädyin kuitenkin valkoiseen, muun ympäristön tulevien värien vuoksi. Hankkisimme pöydän joko valmiina settinä, niin kuin yleensä tehdään. Toisena vaihtoehtona olisi hankkia jalat erikseen, jonka päälle mies hankkisi levyn (varmaan vanerilevyn, sivut jäisivät puulle), johon ruiskumaalaus sekä pinnoitettaisiin samaan tapaan, kuin ammatti maalarit sen tekevät. On mulla osaava mies !

Artekin A110 "käsikranaatti" valaisimet ovat olleet unelmani, mutta mihinkään asuntoon en ole niitä voinut hankkia. Olisi varmaankin pitänyt myydä edellisiä valaisimia jo aikaa sitten, jotta uutta mahtuisi tilalle. Ennen muuttoa onkin hirmuisesti myytävää, mutta onneksi muuttopäivään on viellä reilu vuosi aikaa. Päätin, ettei muuttokuormaan kanneta mitään, mikä ei tule oikeasti käyttöön. Varastoon ei kanneta mitään käyttöhuonekaluja ns. varalle, odottamaan oikeanlaista käyttökohdetta. 

Ja takaisin "käsikranaatteihin"...kaikki neljä väriyhdistelmää ovat pyörineet vaihtoehtoina, mutta nyt tätä moodboardia katsellessa jotenkin valkoiset versiot tuntuvat sopivan paremmin, kuin mustat. Mutta, kokovalkoinen vai valkoinen-messinki? Hmm...

Iskun Tuoli 50 on uustuotantoa koulutuolista. Viimeiseksi mainittuja meillä on kotona jo yksi, edelleen keskeneräisenä projektina, kunnostamisen suhteen. Mutta rakkaus tuolia kohtaan säilyy ja kukoistaa.

Hay Loop Stand ruokapöydän pitkille sivuille tulisi kahdeksan koulutuolia ja Ilmari Tapiovaaran Domus tuoleja päätyihin kaksi. Voi kyllä vielä olla, että määrät koulutuolin ja Domuksen suhteen muuttuvat vielä. Domuksia aion jokatapauksessa metsästää entisöintiä varten, joten uustuotantoa emme varmaankaan edes harkitse. Nähtäväksi jää, miten kauan ajallisesti kestää, ennen kuin koossa on suunnitelman mukaiset kaksi tai kahdeksan Domusta. Intohimoinen suunnitelma !

Jos tämä suunnitelma toteutuu, niin sydämeni on totisesti ruokapöydän läheisyydessä (keittiössä tietysti myös). Eikö ruokapöydän ympärys ole se paikka, jossa istutaan iltaa pikkutunneille saakka, parhaassa seurassa käytyjen mehevien keskustelujen kera. Näin on ainakin meillä.


Kaikki jutun kuvat ja oikeudet: finnishdesignshop.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti