tiistai 18. heinäkuuta 2017

Asuntomessut 2017, Mikkeli / Vol. I




Niin siinä sitten kävi, että Mikkeliin oli lähdettävä. 
En voinut olla käyttämättä lippuja, jotka lahjoitti Suomen Asuntomessut, meidän bloggarien salatulle sivustolle. Kiitos Suomen Asuntomessut ja Pia ! 

Siinä siis syy parin päivän blogihiljaisuuteen. Lisäksi kävi useampia sukulaisia ja perhettä etelästä sekä ihan yksinkertaisesti olen ollut todella väsynyt. Voi, miten voisi vaikka maksaa siitä, että saisin nukkua pidempään, kuin kello seitsemään. Lapset nousevat lomallakin ajoissa. Noh, ehkä joskus...


Ajoimme matkalla hetken "Sinistä Tietä", jonka tienvarret oli täynnä Lupiineja. Ne olivat kiva piristävä yksityiskohta !

"Sininen Tie: 

Suomessa Sininen tie kulkee Vaasasta Kyyjärvelle valtatietä 16 pitkin. Kyyjärveltä Siilinjärvelle ja edelleen Joensuun kautta valtakunnan Niiralaan johtava osuus muodostaa itäisimmän osan.

Sininen tie on kansainvälinen matkailutie, joka kulkee Norjasta Ruotsin ja Suomen kautta Venäjän Karjalaan, Petroskoihin asti. Vuonna 2000 Sinistä tietä jatkettiin Karjalan tasavallan pääkaupungista, Petroskoista Puudožiin saakka. Tie seurailee vanhoja vesireittejä Atlantin valtamereltä Äänisen rannalle. Suomen Sininen tie on yksi maan vanhimmista matkailuteistä". 

(Lähde: fi.wikipedia.org)

Tutustuin kohteisiin ennakkoon Avotakka ja Deko lehtien muodossa. Päätin jo silloin etten käy jokaisessa kohteessa, vaan valitsen niistä mielenkiintoisimmat ja meidän rakennusprojektin kannalta ajankohtaisimmat. Suurin mielenkiinnon kohde oli tummat vs. valkoiset keittiöt. 

Ja sitten matkaan ! 

Parkkipaikalta ensimmäisenä messubussin kyytiin. Mikkelin kaupungin kiertoajelun jälkeen pääsimme suoraan asuntomessujen pääportille. Dramaattisen tummat pilvet kiertelivät ilmassa ja pari kertaa satoi, mutta ihan kuuroluonteisesti vain. Se kuitenkin aiheutti pienen väkikadon, mutta ehkä hyvä niin. Olihan kyseessä asuntomessujen avajaispäivä.



Ensimmäinen kohde, jossa kävin oli 
nro 2 / Design-Talo, Pala











Pidin kohteessa sen tummista seinistä. Ne toivat kohteeseen kodikasta tunnelmaa ja valkoiset kalusteet tulivat tietysti hyvin esille. Kaunista ! Musta keittiö ei ollut ihan sitä, millaisen keittiön itselleni haluaisin - etsintä siis jatkuu.

Seuraavaksi tossut veivät kohteeseen 
nro 10 / Honka Ink




Honka Ink:in sisustuksessa oli muunmuassa Balmuirin ylellisiä tekstiilejä, jotka ihastuttavat aina. Muuten ilme oli sekoitus modernia skandinaavista sekä ripaus countrya. Kohteessa oli myös paljon puupintoja, jotka eivät ilman maalikäsittelyä ole ominta tyyliäni. Kuitenkin talon ulkomuoto ja väri olivat hyvin kauniit.

nro 15 / Fiskarhedenvillan Ajaton

Ajaton on iso talo, jossa tilaa riittää ! Onhan rakennuttaja perheellä itsellään kolme lasta, mutta sisustus on kuitenkin suunniteltu kuvitteelliselle perheelle, jossa vanhempien lisäksi olisi kaksi alle kouluikäistä tyttöä ja ala-aste ikäinen poika.




Kuva: elitfonster.se
Tässä kohteessa näin käytännössä, yhden rakennusprojektimme kannalta erittäin tarpeellisen yksityiskohdan toteutettuna. Nimittäin ikkunat ja vielä tarkemmin sanottuna tuuletusikkuna ratkaisun. Haluamme omaamme suuret ikkunat, valon määrän maksimoimiseksi, mutta suuriin, korkeisiin ikkunoihin tuuletusikkunan saaminen ei olekaan aivan yksinkertainen juttu. 

Tätä ratkaisua olin miettinyt itsekin, mutta miehenpuolikas ei ollut siihen kovin suostuvainen. Mikä ratkaisu sitten Ajattomassa on? En ihastukseltani (ja ihmisjoukko takana) ehtinyt ottamaan kuvaa, mutta ratkaisu oli jotain tätä luokkaa. Kippi-ikkuna, joka "kippaa" kokonaisuudessaan. I love it ! ...ja mies hyväksyi ratkaisun, aina vain paranee !





Tässä kohteessa oli valkoinen keittiö, joka on hyvin paljon samanlainen, kuin meidän ensimmäisessä omassa rivitaloasunnossamme. Valkoinen keittiö on aina valkoinen, mihin sopii kaikki sisustusvärit ja siihen on helppo yhdistää lähes mitä vain, mutta olen sen jo kokenut. Siksi innostus tummaa keittiötä kohtaan nousee entisestään.



Ajattoman yläparkekkeella oli hyvin kaunis, valkoinen, muotokieleltään skandinaavinen kulmasohva, Design and quality by Hillerstorp. Sitä voisin vakavasti harkita myös omaan kotiini. 
Seuraavaksi kohteeseen

nro 18 / Casa Wellikulho

Odotin kohteelta paljon, koska siinä on monta tämän hetken design elementtiä, jollaista aika monella on kotonaan jo omasta takaa...tosin ei meillä.


 Talo on monieleinen ulkoapäin, mutta sisältä kuitenkin hyvin vaalea. Keittiö oli valkoinen ja se toimikin hyvänä vertailukohtana itselleni miettiessäni, musta vs. valkoinen keittiö. 


Eteisestä löytyi kivalla yksityiskohdalla varustettu peili. 
Nahkavetimet (tai tässä tapauksessa nahkainen ripustuslenkki) ovat olleet yksi muoti-ilmiöistä sisustuksessa. Itsekin pidän niistä hyvin paljon.



Yläkerran tytön huone oli selkeä ja väritykseltään hempeä kokonaisuus. 

Tytön huoneen vastapäätä sijaitsee aula, josta oli hienot näkymät Saimaalle. Suurelle sohvalle mahtuu vaikka koko perhe, samaan aikaan löhöilemään.




Kahden ja yhden pojan huone jatkoi samaa linjaa tytön huoneen kanssa. Selkeää ja hyvin skandinaavista sisustusta.


Tässä kiva idea, jonka voisin toteuttaa myös omaan pihaani. Terassiin upotettu, pitkänomainen penkki, johon yksinkertaisesti muutama pallotuija. Toiselle puolelle muutama eleetön valo. Niin kaunista !

Ulkoa löytyi tietysti myös uima-allas, jossa pystyy varmasti muutaman uinti liikkeen ottamaan.



Matkalla seuraavan kohteen luo, oli kivasti käytetty kalliota hyväksi ja tehty vesiputous. Voin kuvitella monen lapsen leikkivän siinä ämpärin ja lapion kera.

nro 25 / Talo Vahvaselkä

Kohteen näytteilleasettaja oli Sunhouse Talot Oy, joka mainosti näkyvästi kohdettaan jo sisääntulossa. Pidin kohteen tummasta ulkokuoresta ja näyttävästä portista sekä pihasta. Uskomattoman kaunis lasinen kaide oli ehdottomasti pelkkää plussaa ! Talo Vahvaselän keittiö on valkoinen, hyvin korkeat kaapistot. Keittiöstä oli suora näkymä olohuoneeseen.






Tässä oli Mikkelin Asuntomessujen Vol. 1. Kiitos, että jaksoit lukea.
Seuraavassa osassa sitten yksi suosikeistani. Tuskin maltan odottaa !






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti