lauantai 24. kesäkuuta 2017

S.O.S. Täydellinen valkoinen

Täydellisen valkoisen lattian metsästys käy kuumana. Vaikka luulisi, että valkoisia lattia- ja seinälaattoja, parketteja, laminaatteja ym löytyvän jokaisesta rautakaupasta ja erikoisliikkeestä, niin näin ei kuitenkaan ole. Olenkin netin kautta tilannut materiaalinäytteitä, joissa on aika paljon eroja. 

Vaikka värinä on valkoinen, niin jotkut ovat luonnossa lähempänä beigeä, kuin valkoista. Ja toiset taas heittävät sävynsä harmaaseen.




Kun olin tutustunut markkinoiden tarjontaan pintaraapaisulla, jalkauduin ja kävin K-Raudassa katsomassa, millaisia lattiamateriaali vaihtoehtoja He tarjoavat. Vinyylissä ei ollut mieleistä perusvalkoista ja korkki ei viehättänyt, vaikka materiaalina olisi kiva. Parketti ja laminaatti ovat mielestäni niitä "perusratkaisuja", joihin yleensä päädytään. Olisin halunnut pitäytyä niistä kaukana, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että Kährs Saarni Alabaster parketti, mattalakka, peittävä valkoinen vetää ykköspaikan itselleen. Siinä ei syyt ole selkeästi näkyvillä, väri ei taita harmaaseen tai keltaiseen. Myöskin mattalakka miellyttää. 


Löysin varteenotettavan vastuksen Kährsin parketille eli toisen valkoisen parketin. Yllätys yllätys ! 

Kuva, parla.fi
Se on Parlan Andante parketti. Nettitietojen mukaan vaikuttaa erittäin hyvältä ! Tilasin näytepalan oitis ja toivon sen todella olevan myös luonnossa niin hyvännäköinen, kuin kuvassa. Ja hei ! Bonuksena vielä, se on kotimaista - jes !

Sitten onkin vuorossa edellistäkin vaikeampi asia eli laatat esimerkiksi pesuhuoneeseen. Löysin netistä täydellisen laatan, joka taitaa olla sellainen ettei koko paikkakunnalta sitä saa.  Niin minun tuuriani ! 

Muutama isompi firma myy sitä etelässä, mutta tuntuu hankalalta lähteä sinne ostoksille. Onhan niitä reissuja ennenkin tehty, mutta lastenhoitajan pitkille reissulle on vaikeaa saada. 

Tämä ihmelaatta on Terratinta Betontech, white 60x60 cm (pieni näytelaatta alla olevassa kuvassa). Oman jännityksensä tietysti tuo tuleva valaistus ja ennenkaikkea, miten luonnonvalo "leikkii" tilassa. Mutta nyt teenkin koko juttua kustannuslaskelman vuoksi. Niin, ja mitä minä sitten laatasta pidin? Ihastuin laattaan sydäntäni myöten - arvatenkin mies kauhisteli neliöhintaa ja onhan se aikamoinen, mutta olen valmis valitsemaan edullisempia vaihtoehtoja jonnekin muualle. Joutuisin tekemään niitä kyllä useampaan paikkaan. Täytyy keittää kunnon kahvit ja leipoa miehen lempparikakkua 😊




Kohteesta riippumatta, täydellisen valkoisen etsintä jatkuu edelleen...

2 kommenttia:

  1. Mistä sait tilattua näytepalan? Minä olen myös hyvin kiinnostunut kyseisestä laatasta, mutta ei myöskään huvittaisi lähteä pitkälle ajoreissulle...

    VastaaPoista
  2. Kotiäiti sisustaa vastaa: Hei ! Kommentteihin vastaamisessa on ollut ongelmia, joten katsotaan tuleeko tämä läpi :) Näytepalan tilaamisesta on jo sen verran aikaa, etten muista mistä sen tilasin. Jos kirjoitat googleen laatan nimen, niin löydät yrityksiä joilla sitä valikoimissaan on. Soittokierroksella varmaan saat näytteen tilattua :)

    VastaaPoista