torstai 29. kesäkuuta 2017

Ferm Living vs Majvillan

Jatketaan pintamateriaali valinnoilla, jos/ehkä/toivottavasti oman kodin rakentamisesta tulee jotain lähitulevaisuudessa.

Turvauduin jälleen netin valikoimaan ja aloitin etsinnän Googlen kuvahaulla, joka on oikeasti loputon. Aikani selattua, tahti alkoi kiihtyä, uupumus iskeä ja silmät sulkeutua väsymyksestä. Mielessä pyöri, ettei mikään tapetti tunnu omalta, mutta hetken päästä katseeni jumittui, juuri siihen yhteen mustavalkoiseen tapettiin. Se oli siinä !! Ferm Living HerringboneWall smart non-woven paperitapetti, mustavalkoinen. Tiesin välittömästi myös tilan, minne se tulisi - eteinen ! Sillä rohkeasti kaikki eteisen seinät.



Kuvat: fermliving.com

Ah ! Voin jo kuvitella silmieni edessä avautuvan eteisen ja sen...hmm, aika yllättävän tapetti valinnan. Kuvassa sattui sopivasti olemaan harmaa lattia...mutta siitä valinnasta hiukan myöhemmin (lattia valinnat meinaan menivät kokonaan uusiksi). Tällaisella kuviolla otetaan suku ja vieraat vastaan. Tervetuloa !...tosin, vasta sitten kun se koko eteinen on olemassa.

Hätiköityä sanoisi joku, mutta minä sanon, että hyvin suunniteltua ! 

Alkuun en ollut ollenkaan varma, mitä lastenhuoneiden seinille tulee vai maalataanko ne. Sitten löysin 3-vuotiaan poikamme huoneen tapetin. Tämä on siis edelleen puoliharkinnassa (onko sellaista sanaa olemassakaan).


Kuvat: majvillan.se



Joo ja ei...ei ole autoja tai dinosauruksia, ei edes junia (vaikka pojan lemppareita just nyt ovatkin). Etsin tapettia, joka ns- kasvaisi lapsen mukana eli miehen ei ihan heti tarvitsisi tapetteja olla vaihtamassa. Tosin, minun mieleni muuttuu vuodessa parissa hyvin nopeasti. Siksipä yritin etsiä samalla myös sellaisia tapetteja, jotka kestäisivät katselua pidempäänkin.  

Ja tapetti on tietysti, Majvilla Small town, harmaa ja toisessa kuvassa mustavalkoinen versio. Tapetti on valmistettu Ruotsissa ja painettu non-woven materiaalille vesipohjaisilla, liuotin- ja PVC vapailla väreillä. Jotenkin harmaa tuntuu omimmalta, joten tällähetkellä se olisi valintani poikamme huoneeseen, yhdelle seinälle.


Helppokäyttöistä non woven -kuitutapettia - levitä vain liima seinään, kohdista kuvio ja asenna tapetti.
Tapetti on valmistettu Ruotsissa ja painettu non-woven -materiaalille vesipohjaisilla, täysin liuotin- ja PVC-vapailla väreillä. Netissä olevan infon mukaan tapetin pinnassa on hentoinen, kaunis struktuuri, jonka voi tuntea kädellä.
Kuvat: majvillan.se sekä fermliving.com


Sitten olisi tulevan koululaisemme huone eli tyttäremme huone. 
Tapetteja on tytöille vaikka minkälaisia. Löytyy väriä, eri kuvioita maasta taivaisiin ja kaksi kertaa takaisin. On hempeää, räiskyvää, skandinaavista ja vaikka mitä. Valinta oli ehdottomasti vaikeampi, kuin poikamme huoneeseen. Osaksi siihen vaikuttaa myös se, että seitsemän vuotiaalla on jo oma käsitys muodista ja mieltymyksistään. 

Ajattelin ensimmäisen kuvan Majvillan True Unicors, harmaana olisi kivan tyttömäinen, mutta voi olla että se jää "lapselliseksi" vuoden parin aikana. Joten ehkä se ei olisi paras vaihtoehto. 

Sitten keskellä on Ferm living Confetti-tapetti, roosa, joka on luotu juhlistamaan brändin 10-vuotisjuhlaa. Pinnassa on pieniä kullanhohtoisia konfetteja, joita minä sanoisin hippusiksi. Tapetti on WallSmart kuitutapettia, joka pitäisi olla helppoa ja nopeaa asentaa.

Oikeassa yläkulmassa on sama Majvilla Small Town non-woven tapetti, kuin pojallammekin, mutta tyttärelle hempeän roosan värisenä. Tapetti on valmistettu Ruotsissa.

Viimeisenä tapettivaihtoehtona, oikea alakulma, on Majvillan Confetti Soft Black, joka kuuluu Confetti tapettimallistoon. Ja tämäkin on non-woven tapetti, jossa toistuu erikokoiset pallot ja pilkut. 

Kysyin tietysti myös huoneen omistajalta, mitä Hän on mieltä. Tytär valitsi kuvan yksi eli True Unicors tapetin ja hyvänä kakkosena Majvillan Confetti Soft Blackin. Sovimme yhteistuumin, että seinään tulisi tätä viimeksi mainittua ja päällystäisimme laatikoita True Unicorsilla. Mielestäni hyvä päätös !

Tämän pidemmälle huoneiden tapettien kanssa en ole päässyt. Joten seuraavaksi olisikin miettiminen mahtuuko valittu tapetti budjettiin ja paljonko sitä menisi. Niin ja tuleeko tapettia vielä muihin huoneisiin? Jos tulee, niin mitä? 

Huomasin, että Ellokselle on tullut paaaaljon tapetteja. Oli myös näitä minun valitsemia malleja. En ole aikaisemmin huomannut, että Heillä on tapetteja valikoimissaan. Ihan uusi aluevaltaus ! ...ainakin minulta hankkia Ellokselta tapetteja (!) Kuka Teistä on jo tehnyt niin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti