lauantai 20. toukokuuta 2017

Taloesittelyssä


Kuvan lähde ja copyright: VieskaKoti 

Kuvan lähde ja copyright: VieskaKoti







Kävimme jokunen aika sitten VieskaKodin taloesittelyssä, joka oli Heidän muuttovalmiina rakentama yksilöllinen, rakennuttajan omiin suunnitelmiin ja muista talomallistoista saatuihin ideoihin pohjautuva muunnosmalli. Talon huoneistoala 154 m² ja kerrosala 177 m² 
(4h + oh + kt + sauna).

Talossa oli hyvin paljon niitä asioita ja tunnelmia, mitä omaan kotiin haluaisin. 
Värit ja kontrastit, tilojen yhteneväisyys ja korkeus, luonnonvalo, materiaalit, sekalevyisellä pystypaneelilla pystypaneloidut ulkoseinät, talon selkeä ja moderni ilme. 

Myös mies tuntui innostuvan kohteesta ja olemmekin alkaneet harkitsemaan ns. puolivalmista pakettia. Tietysti jokaisella on oma vahva visio siitä, millainen juuri se oma koti tulisi näyttää. Lisäksi jokaisen perheen, sinkun ym tarpeet ovat erilaiset. Itseäni on alkanut viehättää Kannustalojen Ladon ulkonäkö, mutta sisätilat eivät ole täydellisesti yhteneväiset perheemme tarpeisiin nähden. Tähän avuksi voisi tulla Vieskakotien Kotimestari. Vaikka modernin skandinaavisen sisustusmaun omaankin, niin olen haaveillut saavani mustat kierreportaat ja yläkerran toiseen päätyyn ranskalaisen parvekkeen. Olisi kiva nähdä, miten nämä kaksi elementtiä yhdistetään skandinaavisuuteen - uskon, että hyvin !

Miehellä ammattitaitoa ja työkaluja riittää itsellään sekä oman rakennusalan yrityksestä työmiehiä, oman työpanoksen lisäksi. Myöskään minä en jää seisoskelemaan työhanskojen painosta paikoilleen, vaan osaan tehdä jotakin. Sisustaminen tosin jäisi kokonaan minun harteilleni - onneksi. Malttamattomuuteen taipuvaisena ei varmasti tarvitse erikseen sanoa, että sisustamisen saralla onkin kaikki jo mietitty valmiiksi. Voin vain puolustautua sillä, että "hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty" ja kun materiaali vaihtoehtoja miettii rauhassa etukäteen, voi säästää ihan kivasti. 

Tonttia olemme pitkään enemmän ja vähemmän tosissaan etsineet lehdistä ja netistä, ajelleet summanmutikassa pitkin paikkakuntaa ja kyselleet kaupungin talolta vapaista tonteista. Vasta pitkän ajan kuluttua löysimme yhden alueen, joka sopii kummallekin ja on sopivan matkan päässä kouluista ja päiväkodeista. Kouluista, kun olemme riippuvaisia kahden pienen lapsemme kanssa vielä ainakin yli kymmenen vuoden ajan. Enää siis puuttuu vain tontti ja pankin vihreä valo.

Projekteja ja suunnitelmia perheessämme on aina meneillään, mutta joskus ne jäävät vain haaveeksi. Tulevaisuus siis näyttää mihin suuntaan olemme menossa ja tälläkertaa sen suunta sekä tahti ei olekaan meidän hyppysissämme.



HOX! 
Kuvien nro. 2 ja 4 copyright on VieskaKodin. 
Muiden kuvien osalta, Kotiäiti sisustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti