torstai 25. toukokuuta 2017

Koulutielle



Niin sitä eskarin päättäjäisiä vietettiin ja hienosti vietettiinkin. 
Todistusten jaossa oman tyttären nimen kohdalla täytyy tunnustaa, että silmäkulma kostui ja tuli nielaistua muutaman ylimääräisen kerran. Oli kyllä äidille tunteikas hetki ! 

Taitaa sekä tyttärelle, että äidille tulla ikävä mukavia hoitotätejä ja -setää. Onneksi muistot jää ja niistä varmasti jutellaan usein.



Alkavaa koulutietä varten tarvitaan tietysti muutama tärkeä juttu. Ensimmäiseksi tietysti kynäpenaali ja reppu. Tytön lempivärin mukaisesti etsimme yhdessä sopivia vaihtoehtoja. Tablettini onkin viimeaikoina pursunut punaisista jutuista !

Kävin paikallisessa Marikkassa tutkimassa pussukka valikoimaa ja mukaan sattui, sopivasti punainen Muija kankainen silmäpussukka. Tytär naureskeli kankaan hupaisalle nimelle...ja kertoo varmasti sen myös tuleville koulukavereilleen. Hih, meidän tytär ! Tämän mallin pussukkaa olen nähnyt monessa käyttötarkoituksessa - meikkisiveltimille, rasvatuubeille yms ja myös kynäpenaalina.



Reppuehdokkaita oli kirjavia, kuviollisia (suurta ja pientä), useamman mallista ja väristä. Tytär kuitenkin valitsi Fjällrävenin uuden erikoismallin, Re-Kånken repun ja oman lempivärinsä mukaisena eli punaisena, myös logon osalta. Äidin vaatimuksen mukaisesti lisäksi vielä olkainpehmusteet, tyttären valitsemassa värissä.






Minulle oli uusi tieto se, että reppu on valmistettu 95%:sti kierrätysmateriaalista ja se voidaan uudelleen kierrättää. Lisää mielenkiintoista infoa nappasin Fjällrävenin sivuilta:

"Kånkenin erikoisversio, joka on tehty kokonaan 11 kierrätysmuovipullosta valmistetusta polyesteristä. Värjätty SpinDye-teknologialla, joka vähentää merkittävästi käytettävän veden, energian ja kemikaalien määrää. Jokapäiväinen kumppani, jossa on sama nerokas muotoilu kuin alkuperäisessä repussa. Nyt suunnittelussa on huomioitu kierrätys/kierrätettävyys, mikä säästää luonnonvaroja. Valmiina käytettäväksi ja rakastettavaksi – ja kaukaisessa tulevaisuudessa taas kierrätettäväksi. 

Päälokerossa on iso vetoketjullinen aukko, jonka ansiosta tavarat on helppo pakata reppuun ja ottaa sieltä pois. Mukana on istuinalusta, jota säilytetään repun selkäosassa, missä se estää repun sisältöä painumasta selkää vasten – ja on aina saatavana, kun on tauon aika. Siinä on myös kaksi litteää sivutaskua ja edessä vetoketjutasku, joka sopii hyvin pikkutavaroille, jotka haluat pitää helposti saatavilla. Kantojärjestelmä on yksinkertainen mutta käytännöllinen. Yläosassa on kantokahvat, ja repussa on joustavat, säädettävät olkahihnat. Brodeerattu logo. Osoitelappu päälokeron sisäpuolella".

Kånken reput ovat olleet oikea muoti-ilmiö, jollaiseen on vaikea olla törmäämättä. Kun kerran tytär valitsi Fjällrävenin repun koulutielleen, jonka toivon kestävän ainakin yläasteelle saakka, niin piti äidinkin selata mallisto läpi.

Löysin kuin löysinkin repun, joka soveltuu kaikenlaiseen menoon ja kyllä musta, joko perinteisellä valkopohjaisella logolla tai mustalla brodeerattuna. Joku sanoisi, että tylsä - mutta musta sopii kaikenlaiseen vaatetukseen. Näppärää olisi myös se, että kummastakin mallista löytyy läppäriversio.




Kuvat, Kånkenit sekä olkainpehmusteet: fjallraven.fi

Enää puuttuukin kynät, kumit, viivotin ja muun kivat jutut kynäpenaalin täytteeksi. 

Miten Teillä? 
Onko koulutiensä aloittavia ja onko kaikki tarvittava jo hankittu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti