keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Ikea Skyn

Konmarituksen aika on jälleen tullut eli kirppispöytä on parin viikon sisällä tulossa. Huomioni kiinnittyi astioihini ja erityisesti siihen, mitä niistä voisin laittaa kirppikselle myyntiin. Muutama kippo, kaadin ja laseja löysi tiensä myytävien tavaroiden joukkoon, mutta lisääkin on tulossa. 

Niinhän se menee, kun jotain lähtee pois, niin jotain tulee tilalle. Noh, eihän asian niin pitäisi mennä ja yritän itsekin tällä kertaa välttyä ko. tilanteelta. Niin tai näin, löysin itseni Ikean sivuilta ja astioita katselemasta.

Silmiini osui puhtaan valkoinen Skyn sarja. 
Sen väri ja muotokieli puhuttelivat heti. Sarja soveltuu niin juhlaan, kuin arkeenkin ja juuri tässä jälkimmäisessä käyttötarkoituksessa se tulisi meillä olemaan. Minulta meni vuosia ymmärtää, etten tarvitse ns. juhla-astiastoa erikseen. Jokainen päivä on juhla, joten siksi myin "paremman astiaston" pois. 

Skyn sarjasta löytyy lautasia 22 cm ja 28 cm, sekä syvälautanen 24 cm. 
Pieni tarjoilukulho 5 x 7 cm, jota myydään kahden kappaleen setteinä sekä kaksi isoa tarjoilukulhoa, joiden koot ovat 8 x 16 cm ja 13 x 31 cm. Viimeisimpänä vielä tarjoiluvati, jonka halkaisija 32 cm. 

Ensimmäisessä kuvassa näkyvä Ivrig lasi on kuulunut ostettavien listalle, mutta pelkään lasin olevan liian ohut lasten käyttöön. Mieheni on joskus lapsuudessaan haukannut hädissään ohuesta juomalasista palasen, mutta onneksi sillä tapahtumalla oli onnellinen loppu. Myös omat lapsemme ovat sen verran ehtiviä, että luulen ohuiden lasien kohdalla Heidän seuraavan isänsä jalanjäljissä - vai pitäisikö sanoa hampaiden jäljissä.

Mutta siitä huolimatta voin jo kuvitella pieniin tarjoilukulhoihin kesän ensimmäiset mansikat, vaniljajäätelön kera. 





Kaikki kuvat, ikea.com



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti