maanantai 8. toukokuuta 2017

Askarteluidea, kukkaruukku

Perhepäivähoitajat, päiväkodin tädit sekä eskarintädit ja setä... 
Mitä ihmettä antaisi päättyvän eskarin johdosta tädeille muistamisesta, välittämisestä ja hyvästä hoidosta kiitokseksi?

Minun makuuni ei sovi lapsen kuvalla teetetyt mukit, tyynynpäälliset tai avaimenperät. Lahjakorttia minnekään en voi hankkia, koska emme tunne "niin hyvin" ja se kävisi kukkaron päälle. Eskarissa "vakkaritätejä" on neljä, joten - lahjakortti kertaa neljä (!)

Joka vuosi alkaa se sama pähkäily ja lopulta kiireessä kaikki tuntuu ihan tyhmiltä ideoilta. Tänä vuonna ajattelin olla ajoissa liikkeellä ja miettiä jälleen jotain, mitä edellisvuosina en ole vielä askarrellut. 

Lopulta päätin yhdistää kaksi ideaa ja jalostaa niitä vielä omillani, joten lopputuloksena oli KUKKARUUKKU

Tämä askartelu siis EI OLE mistään ohjeesta suoraan. 



Tässä osa käyttämistäni aineksista ja tietysti omia, tilanteeseen sopien voi aina lisätä - höyheniä pääsiäiseen, karkkia synttärisankarille, kukkasipuleita mökkituomisiksi ym ym. 

Kukkakepin alkuperäisen idean "äiti" on Easy Peacy and Fun sivusto. Heiltä löytyy Youtubesta video kepin teosta ja siihen pääset suoraan TÄSTÄ

HOX ! Huomatkaa, että alussa on lyhyt mainos, jonka jälkeen ohje alkaa.
Lisää Heidän ideoitaan löytyy esimerkiksi Facebookista, TÄÄLTÄ.

Ruukku idean löysin jostain netistä. En harmillisesti ottanut osoitetta muistiin, koska hylkäsin aluksi idean. Tosin, ideassa tähän minun versiooni samaa on vain paperi ja ruukku. Alkuperäisessä silkkipaperi ja minulla kreppipaperi. Paikkakunnaltamme ei silkkipaperia löytynyt ja hyvin se toimii näinkin.

Ruukun pohjalle kreppipaperia, jonne työnnetään vihreiden puutarhakäsineiden suut - minulla vihreät, koska ovat kukat lehdet. Lisäsin pussin auringonkukan siemeniä ja ympärille sellofaania, narulla kiinni ja valmis ! 

Helppoa, kuin heinän teko ja kerrankin ajoissa.




Niin tosiaan ! 

Tein itse käsin kukan eli sydämen muotin (tietokoneella valmiista muodoista sydän, jota toistin yhdessä kukassa neljä kertaa). Sitä sitten käytin jokaisen kukan leikkaamisessa. 

Mutta mehiläisen piirsin ihan vain käsin. Suuntaa otin tietysti alkuperäisestä versiosta, mutta siinäkin voi sooloilla ihan miten haluaa. Minulle ei piirustustaitoa ole kovin paljon suotu, mutta ehkä sen just ja just mehiläiseksi tunnistaa. 

Mehiläinen + puuliimaa + pieni puinen klipsi = Mehiläinen kukassa kiinni.

Yllätyksenä kukan sisään kirjoitin näin: 


"KIITOS, 
että autoit minua kasvamaan ! 

Iloista kesää toivottaa, LAPSEN NIMI perheineen"


Teksti sopii just hyvin meidän "rämäpäiselle" tytölle ja eskarissa "kasvetaan" vielä ennen kouluun menoa. Mielestäni myös äidin ja isän lämmin kiitos näkyy hyvin kokonaisuudessa. 

Mitäs mieltä olette... 
Lähteekö myös Teillä askarteluun?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti